ايسنا/ پژوهشگران آمريکايي، نوعي دستکش ابداع کردهاند که ميتواند زبان اشاره را به زبان گفتار ترجمه کند.
مهندسان "دانشگاه کاليفرنيا، لس آنجلس"(UCLA)، دستکشي ابداع کردهاند که ميتواند به واسطه يک اپليکيشن تلفن همراه، "زبان اشاره آمريکايي"(ASL) را به انگليسي گفتار ترجمه کند.
"جون چن"(Jun Chen)، استاديار مهندسي پزشکي دانشگاه کاليفرنيا، لس آنجلس و پژوهشگر ارشد اين پروژه گفت: ما اميدواريم که اين فناوري بتواند به افرادي که از زبان اشاره براي برقراري ارتباط با ديگران استفاده ميکنند، کمک کند تا ديگر به مترجم نيازي نداشته باشند. همچنين ما اميدواريم که اين دستکش کمک کند تا افراد بيشتري، زبان اشاره را ياد بگيرند.
اين فناوري جديد، يک جفت دستکش را شامل ميشود که به حسگرهاي باريک و قابل کشش مجهز هستند. هر يک از حسگرها، در امتداد يکي از انگشتهاي دست قرار ميگيرند. اين حسگرها، از الياف رساناي الکتريسيته ساخته شدهاند و ميتوانند حرکات دست و انگشتان را که هر يک نشانه حرف، شماره، کلمه يا عبارتي هستند، بررسي کنند.
سپس اين ابزار، حرکات انگشتان را به سيگنالهاي الکتريکي برميگرداند که به صفحهاي در ابعاد يک اسکناس يک دلاري فرستاده ميشوند. اين صفحه، روي مچ دست کاربر قرار دارد و ميتواند سيگنالها را به صورت بيسيم به تلفن همراه انتقال دهد تا به گفتار ترجمه شوند.

پژوهشگران، حسگرهاي ديگري را نيز به چهره داوطلبان اين پژوهش اضافه کردند تا حالتهاي چهره آنها نيز مورد بررسي قرار بگيرد.
چن ادامه داد: سيستمهاي پوشيدني پيشين که براي ترجمه زبان اشاره آمريکايي ابداع شدهاند، با محدوديتهايي همراه هستند. اين سيستمها، بسيار بزرگ و سنگين هستند و استفاده از آنها براي کاربر ساده نيست.
ابزار ارائه شده در اين پژوهش، از پليمرهاي سبک و کمهزينه ساخته شده که بادوام و کششپذير هستند. حسگرهاي الکترونيکي نيز انعطاف بسيار و هزينه کمي دارند.

پژوهشگران، اين ابزار را روي چهار داوطلب ناشنوا آزمايش کردند که از زبان اشاره آمريکايي استفاده ميکنند. داوطلبان، حرکات هر دست را ۱۵ مرتبه تکرار کردند و يک الگوريتم مبتني بر يادگيري ماشيني، اين حرکات را به حروف، شمارهها و کلمات ترجمه کرد. اين سيستم توانست ۶۶۰ نشانه شامل حروف الفبا و اعداد بين صفر تا ۹ را تشخيص دهد.
اين گروه پژوهشي موفق نشده تا اختراع خود را به ثبت برساند زيرا يک مدل تجاري مبتني بر اين فناوري، به کلمات بيشتري نياز دارد و بايد ترجمه را سريعتر انجام دهد.
اين پژوهش، در مجله "Nature Electronics" به چاپ رسيد.
بازار