سيناپرس/ امروز عمليات تعويض باتريهاي بخش خارجي ايستگاه بينالمللي فضايي در قالب يک عمليات راهپيمايي فضايي توسط فضانوردان ناسا انجام شده و اين عمليات هفت ساعته، به طور زنده از شبکه يوتيوب ناسا پخش خواهد شد.
فضانوردان ساکن در ايستگاه فضايي بينالمللي (ISS) به دليل موقعيت ويژه اين ايستگاه در مدار زمين، امکان مشاهده مناظر بينظيري از سياره زمين را دارند که اکثر مردم هرگز فرصتي براي ديدن آن نخواهند داشت.
در حال حاضر، دو فضانورد ساکن در ايستگاه بينالمللي فضايي در حال آماده شدن براي انجام مأموريت پيادهروي و راهپيمايي فضايي و ورود به فضاي خارج از ايستگاه هستند.
امروز چهارشنبه 1 ژوئيه (برابر با 11 تير)، فضانوردان در ايستگاه بينالمللي فضايي به منظور پشتيباني از مونتاژ، تعمير و نگهداري ايستگاه فضايي، عمليات جديدي را آغاز ميکنند.
در اين عمليان ويژه، فضانوردان ناسا کريس کاسيدي (Chris Cassidy) و رابرت بهنکن (Robert Behnken) در دويست و بيست و نهمين عمليات راهپيمايي فضايي شرکت ميکنند.
سازمان فضايي ناسا در اين مورد توضيح داد: «روز چهارشنبه 1 ژوئيه (برابر با 11 تير)، فضانوردان ما در ايستگاه بينالمللي فضايي به منظور پشتيباني از مونتاژ، تعمير و نگهداري ايستگاه فضايي، عمليات جديدي را آغاز ميکنند.»
در اين عمليات باتريهاي نيکل هيدروژن قديمي که با باتريهاي جديد ليتيوم يوني که ماه گذشته به وسيله يک فضاپيماي باري ژاپني وارد ايستگاه فضايي شدند، تعويض ميشوند.
اين عمليات راهپيمايي فضايي حدود ساعت 7 و 20 دقيقه بر اساس زمان رسمي شرق آمريکا و 12 و 20 دقيقه به وقت بريتانيا (حدود ساعت 15 و 30 دقيقه به وقت ايران) آغاز و پيش بيني ميشود که حدود هفت ساعت طول انجامد. گفتني است اين عمليات به طور مستقيم توسط کانال يوتيوب ناسا پخش شده و تمامي علاقهمندان به طور زنده قادر به ديدن اين عمليات خواهند بود.
ساعت برنامه ريزي شده براي اين عمليات به گونه اي است که ايستگاه بينالمللي فضايي رو به تاريکي بوده و نور خورشيد در ديد و عملکرد فضانوردان اختلالي ايجاد نميکند.
در حال حاضر بهره برداري از ايستگاه بينالمللي فضايي به صورت يک پروژه مشترک بين 5 سازمان فضايي است. اين سازمانها عبارتاند از: سازمان فضايي ناسا از آمريکا، سازمان فضائي روسيه، سازمان فضايي ژاپن، سازمان فضايي اتحاديه اروپا و سازمان فضايي کانادا.
حداکثر ظرفيت اين ايستگاه شش نفر است. ايستگاه بينالمللي فضايي در مدار تحتاني زمين قرار داشته و در معمولاً در محدوده فاصله 330 کيلومتري تا 435 کيلومتري از سطح زمين قرار دارد. پروژه ايستگاه بينالمللي فضايي امکانات لازم جهت انجام آزمايشهاي علمي در خارج از جو زمين، عمليات مشاهده و بررسي و همچنين بهعنوان يک ايستگاه مياني و رابط جهت سفر به ماه، ساير سيارات منظومه شمسي و يا ساير سيارکها کاربرد دارد.
ايستگاه بينالمللي فضايي با سرعتي برابر با 27 هزار و 700 کيلومتر در ساعت در مدار زمين در حال حرکت بوده و روزانه 15 بار به دور زمين ميچرخد. ايستگاه فضايي بينالمللي در حقيقت ماحصل ترکيبي از چندين پروژه فضايي است که قبلاً توسط کشورهاي مختلف برنامهريزيشده بود.
طول ايستگاه بينالمللي فضايي 109 متر است و بخش مرکزي آن 51 متر درازا دارد. وزن کلي اين ايستگاه فضايي در حدود 420 تن بوده و داخل آن 14 بخش قابل سکونت تعبيهشده است. اين بخشها درمجموع داراي حجمي بالغبر 935 مترمربع هستند. اين ميزان فضاي قابل سکونت تقريباً در حد نيمي از ابعاد يک هواپيماي بوئينگ 747 محسوب ميشود.
بازار