باشگاه خبرنگاران/ ويروس کرونا از زمستان سال گذشته آغاز و ظرف مدت کوتاهي تبديل به يک پاندمي شد. اين ويروس تاکنون بيش از نيم ميليون از مردم جهان را به کام مرگ برده و ميليونها نفر را هم مبتلا کرده است. در حال حاضر دانشمندان و محققان زيادي در تلاشند تا راه درماني براي آن بيابند.
در جريان اين تلاشهاي شبانه روزي در حال حاضر غالب بر ۱۰۰ کانديداي واکسن از سوي دانشگاهها و شرکتهاي مختلف داروسازي معرفي شده که از ميان آنها تنها نزديک به ۱۰ مورد به تاييد سازمان جهاني بهداشت رسيده است. چين از جمله کشورهاي پيشتاز در اين زمينه بوده است و به تازگي مقامات اين کشور از تاييد و تصويب واکسن کروناي جديد خود براي استفاده در ارتش خبر دادهاند.
اثربخشي بينظير متفورمين در درمان بيماران کرونايي
در کنار واکسنهايي که در حال سپري مراحل باليني هستند، محققان اثربخشي داروهايي مانند هيدروکسي کلروکين را هم مورد آزمايش قرار دادند؛ اين دارو براي درمان مالاريا استفاده ميشود که با تحقيقاتي که انجام شد، متخصصان دريافتند که اين دارو نه تنها تاثيري بر درمان بيماري کوويد ۱۹ ندارد بلکه باعث وخامت حال بيماران نيز ميشود؛ از اين رو سازمان جهاني بهداشت استفاده از اين دارو را براي درمان مبتلايان به ويروس کرونا ممنوع اعلام کرد.
و حالا در آخرين مطالعهاي که دانشمندان چيني بر روي بيماران کرونايي در ووهان انجام دادند، به نتايج تازهاي دست يافتند که ميتواند نقطه اميدي براي بهبود مبتلايان به ويروس کرونا باشد.
در اين مطالعه مشخص شد ميزان مرگ و مير در ميان آن دسته از بيماراني که از داروي متفورمين يا همان گلوکوفاژ استفاده کردهاند، بسيار کمتر از سايرين بوده است. اين دارو براي درمان ديابت نوع ۲ استفاده ميشود.
محققان با بررسي پرونده ۱۰۴ بيمار کرونايي بستري از ماه ژانويه تا مارس دريافتند، اين دارو اثر بينظير و قابل توجهي در کاهش التهاب در بيماران داشته و جان بسياري را نجات داده است.
متفورمين که از دهه ۱۹۵۰ براي درمان بيماران مبتلا به ديابت نوع ۲ مورد استفاده قرار ميگيرد همچنين تاثير بسزايي بر درمان سرطان سينه و بيماريهاي قلبي داشته و به دليل قيمت مناسب آن، به راحتي قابل تهيه و استفاده است.
بازار