ايسنا/ بررسي جديد پژوهشگران آلماني نشان ميدهد که تغييرات اقليمي ميتوانند به انقراض ۶۰ درصد گونههاي ماهي تا سال ۲۱۰۰ منجر شوند.
پژوهش جديدي نشان ميدهد که تغييرات اقليمي ميتوانند گونههاي بيشتري از ماهيها را تهديد کنند که اين تعداد، بسيار بيشتر از حد تصور پيشين ما است.
براساس اين پژوهش، اگر ميانگين دماي جهان تا پنج درصد سلسيوس افزايش يابد، يک کابوس جهاني در زمينه گرما پيش خواهد آمد و شايد ۶۰ درصد همه گونههاي ماهي تا سال ۲۱۰۰ منقرض شوند.
پژوهش ديگري که تاثير افزايش دماي آب را در جمعيت ماهيها مورد بررسي قرار ميدهد، بر نحوه توانايي سازگاري ماهيهاي بالغ متمرکز شده است. دانشمندان با توجه به نتايج اين پژوهش انتظار داشتند که تنها پنج درصد ماهيها به خاطر تغيير شرايط از بين بروند اما پژوهشگران در اين پروژه جديد، لارو، جنين و ساير مراحل چرخه عمر ماهي را در نظر گرفتهاند. ماهي در اين مراحل، نسب به دماي بالا بسيار آسيبپذيرتر ميشود.
"هانس اوتو پورتنر"(Hans-Otto Pörtner)، پژوهشگر موسسه "آلفرد وگنر"(Alfred Wegener) آلمان گفت: اين پژوهش، به روشن شدن مرحلهاي از زندگي ميانجامد که تا حدود زيادي ناديده گرفته شده است.
نکته مثبت اينجاست که هنوز فاصله زيادي تا سال ۲۱۰۰ داريم و ممکن است تلاشهاي صورت گرفته در حوزه اقليمي بتوانند بسياري از گونههاي ماهي را نجات دهند.
پورتنر افزود: موضوع اين است که تغييراتي وجود خواهد داشت اما اگر ما به مديريت تغييرات اقليمي بپردازيم، ميتوانيم اين تغييرات را محدود کنيم. ماهيها براي تغذيه انسان بسيار مهم هستند؛ در نتيجه اين پژوهش ميتواند تاثير مهمي بر اکوسيستم و محيط زيست طبيعي ما بگذارد.
بازار