ايسنا/ شايد به زودي بتوان ايمني و کارايي داروهاي کوويد-۱۹ را با کمک يک تراشه مشخص کرد.
شايد يک فناوري جديد بتواند امکان بررسي تعامل داروها و عوامل بيماريزا را در سلول فراهم کند و به ابزار مناسبي براي بررسي داروهاي احتمالي کوويد-۱۹ تبديل شود.
پژوهشگران "دانشگاه کمبريج"(University of Cambridge)، "دانشگاه کرنل"(Cornell University) و "دانشگاه استنفورد"(Stanford University)، ابزاري ابداع کردهاند که ميتواند از سلولهاي باکتري، انسان و حتي گياهان تقليد کند. آنها در جديدترين پژوهش خود، به بررسي نحوه حمله کوويد-۱۹ به غشاي سلول انسان و چگونگي متوقف کردن آن پرداختند.
اين ابزار جديد که روي يک تراشه قرار گرفته، به حفظ عملکرد سلول کمک ميکند و ميتواند با موفقيت به بررسي فعاليت کانالهاي يوني بپردازد.
غشاي سلول، نقش مهمي در سيگنالدهي بيولوژيکي دارد و ميتواند مانند يک دروازه ميان سلول و فضاي بيرون باشد. پژوهشگران تصميم گرفتند حسگري ابداع کنند که همه جنبههاي مهم غشاي سلول را حفظ ميکند و به طي کردن مراحل زمانبر نيازي ندارد.
در اين ابزار، از يک تراشه الکترونيکي استفاده شده است که ميتواند همه تغييرات غشاي سلول را مورد بررسي قرار دهد و به دانشمندان کمک کند تا به نحوه تعامل سلول با جهان بيرون پي ببرند.
دکتر "آنا ماريا پاپا"(Anna-Maria Pappa)، نويسنده ارشد اين پژوهش گفت: اين ابزار را ميتوان بسيار کوچک و در ابعاد سلول انسان ساخت تا امکان انجام دادن چندين بررسي را فراهم کند.
هدف اين پژوهش که با بودجه "آژانس پروژههاي پژوهشي پيشرفته دفاعي آمريکا" يا "دارپا"(DARPA) در حال انجام شدن است، تاکنون اين بوده که نحوه تعامل ويروس آنفلوانزا را با سلولها نشان دهد اما دارپا اکنون تصميم گرفته تا اين ابزار را براي بررسي ايمني و کارايي داروهاي آزمايشي کوويد- ۱۹ مورد استفاده قرار دهد.
اين پژوهش، در مجله "ACS Nano" به چاپ رسيد.
بازار