روزياتو/ تحقيق جديدي نشان مي دهد ممکن است انسان ها هرگز نتوانند به ايمني جمعي در برابر ويروس کرونا دست يابند.
محققان پي برده اند تنها ۵ درصد از جمعيت اسپانيا قبلاً به ويروس کرونا مبتلا شده اند و در بدن آن ها آنتي بادي توليد شده است.
اين در حالي است که اين ميزان براي توقف شيوع بيماري در يک جامعه کافي نيست.
اين بدان معني است که ۹۵ درصد از اسپانيايي ها هنوز در برابر کوويد-۱۹، بيماري ناشي از ويروس کرونا، آسيب پذير هستند.
مقامات بهداشتي سال ها است هشدار مي دهند واکسيناسيون نه فقط افراد بلکه کل جامعه را از طريق آنچه که «ايمني جمعي» اطلاق مي شود، در برابر بيماري ها محافظت مي کند.
اين اتفاق زماني رخ مي دهد که عمده ي جمعيت يک جامعه – يعني چيزي بين ۸۰ تا ۹۵ درصد آن – ايمن شوند تا به اين ترتيب اگر بيماري اي به وجود آمد قادر به شيوع نباشد.
با اين کار کساني که قادر به دريافت واکسن نباشند يا به بيماري هاي شديد پرخطري مبتلا باشند، از جمله افراد بسيار کم سن و سال يا بسيار مسن درگير بيماري، از بيماري به وجود آمده در امان خواهند ماند.
سرپرست پژوهش مذکور، دکتر مارينا پولان، مدير مرکز ملي اپيدميولوژي اسپانيا، در مصاحبه ي خود با سي ان ان اظهار کرد ميزان ايمني جمعي احتمالي اي که در آينده رخ خواهد داد ممکن است حتي کمتر هم باشد اما به آن نقطه هنوز حتي نزديک هم نشده ايم.
پولان گفت: «برخي کارشناسان تخمين زده اند که شايد با يک شيوع ۶۰ درصدي به ايمني جمعي برسيم. اما هنوز راه بسيار درازي تا رسيدن به اين رقم در پيش داريم.»

اين استراتژي اي بود که کشور انگليس در نظر داشت آن را اجرايي کند؛ اينکه به جاي قرنطينه و اعمال تعطيلي، ايمني جمعي ايجاد کند تا ويروس در جامعه از بين برود.
سر پاتريک والاس، مشاور علمي دولت انگليس در مصاحبه اي گفته بود: «ايمني جمعي اين امکان را مي دهد که تعداد کافي اي از ما نوع خفيف تري از بيماري را بگيرند و به اين ترتيب ايمن شوند.»
اما وقتي مدل ها نشان داد سيستم بيمارستاني انگليس قادر به رسيدگي به تمامي موارد شديد ويروس کرونا نيست، دولت انگليس از تصميم خود عقب نشيني کرد.
پژوهش مذکور که در وبسايت The Lancet منتشر شده با حضور بيش از ۶۱ هزار شرکت کننده انجام شده است.
در فاز اول پژوهش که در فاصله ي ۲۷ آوريل تا ۱۱ مه انجام شده بود، درصد توليد آنتي بادي در ميان شرکت کنندگان مورد بررسي قرار گرفت.
در مادريد و مناطق اطراف آن، اين ميزان نزديک به ۱۰ درصد افراد بود و در مناطق کم تراکم تر ساحلي، ميزان توليد آنتي بادي در ميان افراد کمتر از ۳ درصد بود.
در فازهاي دوم و سوم تحقيق، نتيجه چيزي در حدود ۵/۲ درصد افراد بود.
محققان اين پژوهش مي گويند: «ميزان نسبتاً پايين توليد آنتي بادي در ميان افراد در منطقه اي از اسپانيا که بيماري شيوع زيادي داشته ممکن است در مورد ساير کشورها هم صدق کند.»
«در حال حاضر، دستيابي به ايمني جمعي بدون پذيرش آسيب هاي ثانوي ناشي از آن يعني مرگ و مير فراوان افراد آسيب پذير و وارد شدن فشار به سيستم هاي درماني، دشوار است.»
در کشور آمريکا که بدترين وضع را از نظر تعداد مبتلايان و قربانيان ويروس کرونا در دنيا دارد، طبق گفته ي دکتر فائوچي، کارشناس برجسته ي بيماري هاي عفوني آمريکا، تا به حال تنها ۰/۸ درصد از جمعيت اين کشور به ويروس کرونا مبتلا شده اند.
بازار