ايسنا/ نتايج تحقيقاتي گروهي از پژوهشگران پژوهشگاه رويان و دانشگاه درسدن آلمان گوياي آن است که استفاده از آنتياکسيدانهاي طبيعي مانند کروکتين ميتواند اثر استرس اکسيداتيو بر سلولهاي شبکيه را کاهش داده و پيشرفت بيماري تحليل لکه زرد را کاهش دهد يا متوقف کند.
تحليل رفتن لکه زرد (ماکولا) بر اثر کهولت سن، يکي از علل اختلال بينايي در جمعيت مسن است که روشهاي درماني محدودي براي آن وجود دارد. يکي از علل مهم بروز اين بيماري استرس اکسيداتيو است که با صدمه زدن به اپيتليوم رنگدانه دار شبکيه منجر به بروز اختلال در گيرندههاي نور ميشود.
پديده کريمي، علي قيصري، دکتر ليلا ستاريان، دکتر ماريوس ادر و همکارانشان در پژوهشگاه رويان و دانشگاه درسدن آلمان، با هدف بررسي کروکتين، يکي از مواد اصلي تشکيلدهنده زعفران، بر مدل آزمايشگاهي تحليل لکه زرد، پژوهشي را طراحي کردند که طي آن مدل بيماري با القاي استرس اکسيداتيو بر رده سلولي ARPE19 ساخته شد، سپس اثر کروکتين بر اين سلولها با روشهاي آزمايشگاهي مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج اين پژوهش که در مجله بينالمللي International Journal of Molecular Sciences به چاپ رسيده است، نشان داد، استفاده از کروکتين پيش از القاي استرس اکسيداتيو اثر آن بر سلولها را کاهش داده، از سلولها در برابر عوارضي مانند تخليه انرژي (ATP) بينسلولي، متراکم شدن هسته، تخريب اتصالات بينسلولي و اسکلت سلول ها، محافظت ميکند. کروکتين کاهش اثر استرس اکسيداتيو را با حفاظت از مسيرهاي حياتي سلول، مانند مسير توليد انرژي انجام ميدهد.
بنا بر اعلام پژوهشگاه رويان، بهطورکلي نتايج اين پژوهش نشان ميدهد، استفاده از آنتياکسيدانهاي طبيعي مانند کروکتين ميتواند اثر استرس اکسيداتيو بر سلولهاي شبکيه را کاهش دهد، پيشرفت بيماري تحليل لکه زرد را کاهش دهد و يا متوقف کند.
بازار