ديجياتو/ محققين دانشگاه راتگرز مدلي از هوش مصنوعي طراحي و معرفي کردهاند که نه تنها از شبکههاي عصبي استفاده ميکند بلکه شامل آستروسيتها نيز ميشوند که تغذيه و حفاظت ياختههاي عصبي را بر عهده دارد. اين اتفاق رويکردي تازه در زمينه آموزش رباتها (الهام گرفته شده از مغز انسان) خواهد بود.
دانشمندان از مسير جديدي براي طراحي نورومورفيک (محاسبات عصبي) استفاده کردهاند. آنها با تقليد از ساختار مغز انسان به طور کامل و نه فقط متمرکز روي کار اعصاب، به آنالوگي از آستروسيتها دست يافتهاند که ميتواند عملکرد يک ارگان يا سلولها را تنظيم کنند. محققين اشاره دارند که اين نخستين بار است که در توسعه مدلها نورونها تنها واحدهاي پردازشگر مغز انسان براي الگوبرداري در علوم در نظر گرفته نشدهاند.
مهندسين مدلهاي محاسبهگري طراحي کردهاند که آنچه در تماس يک آستروسيت با نورونها در جريان دريافت و ارسال نبض اتفاق ميافتد را توصيف ميکند. آنها سپس از اين مدلها براي ساخت بلوکهاي ساختاري و شبکههاي آستروسيت عصبي استفاده کردند، که منجر به طراحي چيپهاي نورومورفيک با امکان کنترل ربات شده است.
دانشمندان در يادداشت خود ذکر کردهاند: «از آنجايي که آستروسيتها نقش مهمي در مغز بازي ميکنند، مطالعات و پيادهسازي آنها در يک ماشين بسيار هيجانانگيز و البته مفيد خواهد بود. هدف اصلي ما از اين تحقيقات اين است که بفهميم نورونها و آستروسيتها چگونه با يکديگر ارتباط برقرار کرده و الگوريتمهايي مي سازند که به بدن اجازه ميدهد خيلي از فعاليتها را انجام دهد.»
آستروسيتها ميتوانند فعاليتهاي عصبي و رفتار رباتها را دستخوش تغيير کنند. اين مدل از انتقال نبض توسط نورونها، به شکل بنيادين با الگوريتمهاي يادگيري که فقط ميتوانند ساختار شبکه را تغيير دهند متفاوت است. بنابراين اين محققين اولين افرادي بودند که از سلولهايي با توانايي آموزش رفتار پيچيدهتر به رباتها صحبت به ميان آوردند.
اين تيم عملکرد و بهرهوري مدل طراحي شده را با کنترل کردن يک ربات با شش بازو در محيط به نمايش گذاشتهاند. اين سيستم به ربات مورد بحث اجازه داده تا سرعتهاي مختلف را تجربه کند و به صورت خودکار از موانع عبور کند. بدون شک مجموعه تحقيقات انجام شده فرصتها و افق وسيعي را پيش روي محققين شاخه هوش مصنوعي قرار داده است.
بازار