ايسنا/ براي اين که حافظه قوي باشد و به درستي عمل کند، به تمرينها و آموزشهاي به خصوصي نياز دارد که آن را تقويت ميکنند.
افراد بسياري از حافظه ضعيف خود شکايت دارند. آنها نميتوانند فهرست کالاهاي مورد نياز براي خريد، تاريخ تولد دوستان، مطالب امتحاني و مواردي از اين دست را به خاطر بسپارند اما دليلي براي نگراني وجود ندارد زيرا با استفاده از روش درست ميتوان تقريبا همه چيز را به خاطر سپرد.
در اين گزارش، به پنج گام مهم اشاره ميکنيم که ميتوانند حافظه را تقويت کنند.
۱. با تصاوير قوي شروع کنيد
در گام نخست تلاش کنيد تا تصاويري مانند تصاوير عجايب هفتگانه را به خاطر بسپاريد. ميتوانيد نام هر يک از عجايب هفتگانه را با تصوير سادهتري در ذهن خود حفظ کنيد. براي مثال، ديوار چين را با تصوير يک ديوار ساده به خاطر بسپاريد. تصاوير بايد به گونهاي باشند که بتوانيد آنها را در ذهن خود احساس کنيد، بو بکشيد و ببينيد. بدين ترتيب، تصاوير تا حد امکان به واقعيت نزديک خواهند بود.
۲. تصاوير را در يک مکان آشنا قرار دهيد
گام بعد اين است که تصاوير را در مکاني قرار دهيد که واقعا با آن آشنا هستيد. براي مثال ميتوانيد تصاوير را از ديوار ورودي خانه خود آويزان کنيد و يا آنها را روي ديوارهاي اطراف کاناپه قرار دهيد تا هنگام ورود به خانه يا استراحت کردن، نگاهتان به تصاوير بيفتد. يک مکان بهتر ديگر ميتواند آشپزخانه باشد تا هنگام آشپزي کردن، به تصاوير نيز نگاه کنيد. اين روش، کارايي زيادي براي به خاطر سپردن عناصر مشخص خواهد داشت.
۳. توجه کنيد
به خاطر سپردن تصاوير، کار خيلي دشواري نيست اما اگر قرار باشد عناصر بسياري را در تصاوير به خاطر بسپاريد، به انگيزه بيشتري نياز خواهيد داشت. ميتوانيد پي در پي تکرار کنيد که "من ميخواهم اين تصوير را به خاطر بسپارم" تا توجه و تمرکز شما به کار مورد نظر معطوف شود. اين کار کمک خواهد کرد تا به خاطر سپردن نکات و تصاوير مورد نظر را بهتر انجام دهيد.
۴. نکات مورد نظر را تجزيه کنيد
به خاطر سپردن واژهها ساده است زيرا کافي است تا به يک واژه نگاه کنيد تا تصويري مرتبط با آن در ذهن شما شکل بگيرد اما به خاطر سپردن اعداد يا نامها با دشواري بيشتري همراه است. براي اين که چنين مواردي را سادهتر به خاطر بسپاريد، بهتر است آنها را در ذهن خود تجزيه کنيد و دشواري آنها را کاهش دهيد.
۵. مرور کنيد
پس از اين که همه مراحل را طي کرديد، بايد مطمئن شويد که موارد به خاطر سپرده شده، در ذهن شما باقي خواهند ماند. بيشتر اطلاعاتي که به خاطر ميسپاريم، معمولا به حافظه بلند مدت منتقل نميشوند. به همين دليل لازم است که اطلاعات تکرار شوند تا از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت انتقال يابند.
براي داشتن يک حافظه قوي، بايد چنين تمرينهايي را مرتب انجام دهيم تا حافظه به درستي آموزش داده شود.
بازار