سیگاریها، کرونای شدیدتری را تجربه میکنند!

ايسنا/ مطالعه اخير محققان "بيمارستانهاي کودکان بنيُف دانشگاه کاليفرنيا، سانفرانسيسکو"(UC San Francisco Benioff Children’s Hospitals) نشان داده است از هر سه بزرگسال جوان يک نفر ممکن است با علائم شديد/حاد بيماري کوويد-۱۹ مواجه شود.
در حالي که احتمال بستري شدن بيماران بالاي ۶۵ سال مبتلا به اين بيماري نسبت به افراد جوان بيشتر است اما اين موضوع در حال تغيير کردن است چرا که محققان اخيرا اظهار کردهاند ميزان آسيب پذيري در برخي افراد جوان براي ابتلا به نوع حاد اين بيماري بالاتر است.
آنها دريافتند که با افزايش تعداد افراد مبتلا به اين بيماري، اين موضوع آشکار ميشود که جوان بودن نميتواند مانع ابتلاي افراد به نوع حاد اين بيماري شود.
در اين مطالعه محققان شاخصهايي مانند شرايط قلب، ديابت، آسم، شرايط ايمني(مانند لوپوس، نقرس، آرتريت روماتوئيد)، شرايط کبدي، چاقي و سيگار کشيدن چندين نفر را در مدت ۳۰ روز مورد بررسي قرار دادند. آنها همچنين استفاده از سيگار الکترونيکي را نيز در اين شاخصها قرار دادند چرا که تمامي آنها بر عملکرد دستگاه تنفسي و ايمني تاثير منفي دارند.
آنها آسيب پذيري پزشکي را مطابق هر شاخص ارزيابي کردند و دريافتند که افراد سيگاري ۱۰۰ درصد در خطر ابتلا به نوع حاد اين بيماري قرار داشتند و آسيب پذير بودند.
نکته قابل توجه در ميان نتايج آنها اين بود که ميزان آسيب پذيري پزشکي براي افراد غيرسيگاري که شش هزار و ۷۴۱ فرد بودند ۱۶.۱ درصد بود در مقابل نيز ميزان آسيب پذيري در هشت هزار و ۴۰۵ فرد جوان که در ميان آنها افرادي که سيگار استفاده ميکردند نيز بودند ۳۱.۵ درصد بود.
طي اين مطالعه محققان به بررسي دادههاي تهيه شده از يک نمونه ملي که شامل حدود هشت هزار و ۴۰۰ مرد و زن در سنين ۱۸ تا ۲۵ سال بود، پرداختند و نتيجه گرفتند که "آسيب پذيري پزشکي"(medical vulnerability) در مردان ۳۳ درصد و در زنان ۳۰ درصد است. تأثير استعمال سيگار در ابتلا به نوع حاد اين بيماري از ديگر موارد پيشي گرفته بود و افراد سيگاري بيش از ساير افراد در معرض خطر ابتلا به نوع حاد اين بيماري قرار داشتند.
دکتر "سالي آدامز"(Sally Adams) نويسنده ارشد اين مطالعه از بخش پزشکي بزرگسالان و جوانان دانشگاه کاليفرنيا، سانفرانسيسکو گفت: شواهد جديد نشان ميدهد که استعمال سيگار با احتمال بيشتر ابتلا به بيماري کوويد-۱۹ شديد مرتبط است و در صورت استعمال سيگار نه تنها احتمال ابتلا اين افراد به نوع حاد اين بيماري افزايش مييابد بلکه آنها پس از آن ميبايست در بخش آي.سي.يو بستري شوند و در صورت بهبود نيافتن جان خود را از دست ميدهند.
"چارلز ايروين جونيور"(Charles Irwin Jr) يکي از محققان اين مطالعه گفت: خطر ابتلا به نوع حاد اين بيماري درصورتي که افراد سيگاري از بررسيها خارج شوند نصف ميشود. تلاش براي کاهش سيگار کشيدن و استفاده از سيگار الکترونيکي در بزرگسالان جوان احتمالاً آسيب پذيري جوانان را در برابر ابتلا به نوع حاد اين بيماري کاهش ميدهد.
تفاوتهاي جنسيتي نيز در پنج شاخص آسيب پذيري مشاهده شد. احتمال ابتلاي زنان به آسم در مقابل مردان(۱۰ درصد در مقابل ۷.۳ درصد)، چاق شدن(۳.۳ درصد در مقابل ۲.۶ درصد) و شرايط سيستم ايمني آنها در مقابل مردان(۳.۲ درصد در مقابل ۱.۶ درصد) بود. اما ميزان زنان جوان سيگاري در اين مطالعه نسبت به مردان جوان سيگاري به طور قابل توجهي کمتر بود و همين موضوع ميزان آسيب پذيري پزشکي زنان را پايينتر آورده بود به طوريکه احتمال ابتلاي زنان سيگاري به نوع حاد اين بيماري ۲۹.۷ درصد و احتمال ابتلاي مردان جوان سيگاري به نوع حاد بيماري ۳۳.۳ درصد بود.
يافتههاي اين مطالعه در مجله" Adolescent Health" منتشر شد.