نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
علم و تکنولوژی

نکاتی برای ضدعفونی کفش‌ها در روزهای شیوع کرونا

منبع
ايسنا
بروزرسانی
نکاتی برای ضدعفونی کفش‌ها در روزهای شیوع کرونا

ايسنا/ محققان موسسه ملي تحقيقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران مي‌گويند: با وجود اين که انتقال ويروس تنها از طريق تماس دست با کفش و سپس لمس صورت، دهان و يا بيني بوده و به طور کلي احتمال انتقال کم است. بهترين راهکار براي جلوگيري از گسترش آلودگي توسط کفش‌ها قرار دادن آن‌ها در ورودي منزل است.
محققان موسسه ملي تحقيقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران با بررسي شواهد موجود به اين پرسش پاسخ داده‌اند که کف کفش‌ها را چند وقت يک بار و چگونه ضدعفوني کنيم.

آن‌ها مي‌گويند: کف کفش به علت تماس مکرر با زمين و يا ساير سطوح آلوده مي‌تواند به ويروس کرونا آلوده شود. اين ويروس ممکن است بين سه تا پنج روز بر کف کفش باقي بماند. در مطالعه انجام شده توسط مرکز پيشگيري و کنترل بيماري‌هاي آمريکا در بيمارستاني در ووهان چين مشخص شد، ويروس کروناي جديد مي‌تواند روي کفش باقي بماند و کف کفش نيمي از کارمندان بخش درماني آلوده به ويروس کرونا بود ولي عفوني بودن آن‌ها هنوز مشخص نيست.

علاوه بر اين، امکان انتقال آلودگي توسط کفش‌ها تنها در صورتي خواهد بود که پس از تماس دست با کفش‌ها، دست‌ها با دهان، بيني و يا صورت تماس پيدا کنند. لذا شستن کفش‌هاي قابل شست‌وشو توصيه شده است.


به منظور جلوگيري از گسترش آلودگي توسط کفش‌ها راهکارهاي زير توصيه مي‌شود.
کفش‌هاي آلوده را در فضايي خارج از محيط داخلي منزل نگهداري کنيد.
حتي‌الامکان از کفش‌هايي که به راحتي مي‌توان آن‌ها را با آب و صابون شست و ضدعفوني کرد استفاده کنيد.
در صورت استفاده از دستمال‌هاي الکلي و يا اسپري الکل حداقل ۷۰ درصد، اجازه دهيد تا الکل براي چند دقيقه بر روي کفش باقي بماند تا از ضدعفوني شدن آن اطمينان حاصل شود.
در برخي منابع استفاده از دستمال براي ضدعفوني کردن به دليل پخش بيشتر آلودگي توصيه نشده است.
علاوه بر آن، استفاده از ساير محلول‌هاي ضدعفوني‌کننده سطوح وايتکس( آب ژاول يا هايپوکلريت سديم) رقيق شده نيز ذکر شده است.
از مسواک‌هاي مستعمل و يا ارزان‌قيمت که به محلول آغشته باشد نيز مي‌توانيد براي ضدعفوني کردن ته کفش استفاده کنيد.
در صورت امکان براي شستن کفش‌ها از ماشين لباسشويي با آب گرم استفاده کنيد.
دست‌هاي خود را بعد از لمس کفش‌ها به خوبي شسته و مرتبا از ضدعفوني‌کننده بر روي سطوح جاکفشي استفاده کنيد.
تا حد امکان از پوشيدن کفش بنددار که مجبور به باز و بسته کردن مکرر آن‌ها و تماس دست با بند کفش‌هاست خودداري کنيد.

به طور کلي، با وجود اين که انتقال ويروس تنها از طريق تماس دست با کفش و سپس لمس صورت، دهان و يا بيني بوده و به طور کلي احتمال انتقال کم است. بهترين راهکار براي جلوگيري از گسترش آلودگي توسط کفش‌ها قرار دادن آن‌ها در ورودي منزل است. در صورتي که کفش‌ها قابل شست‌وشو باشند، شستن آن‌ها توصيه مي‌شود و چنانچه قابل شست‌وشو نباشند استفاده از الکل و يا ساير محلول‌هاي ضدعفوني‌کننده، با استفاده از وسايلي همچون مسواک براي تميز کردن کف کفش توصيه شده است. شست‌وشوي دست‌ها پس از لمس کفش نبايد فراموش شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره