نماد آخرین خبر

پاستوریزه کردن شیر مادر می‌تواند کروناویروس را غیرفعال کند

منبع
ايسنا
بروزرسانی
پاستوریزه کردن شیر مادر می‌تواند کروناویروس را غیرفعال کند

ايسنا/ در يک مطالعه جديد که در نوع خود اولين است، محققان مي گويند ممکن است پاستوريزه کردن شير مادر بتواند منجر به غير فعال شدن کروناويروس جديد شود.

محققان دانشگاه تورنتو و موسسه "سلامت سيناي" ادعا مي کنند که پاستوريزه کردن شير مادر از طريق يک روش خاص ويروس مرتبط با بيماري کوويد-۱۹ را غيرفعال مي کند.

محققان در اين مطالعه مي گويند: در صورتي که مادري که مبتلا به بيماري کوويد-۱۹ باشد، شير خود را که حاوي ويروس "SARS-CoV-۲" است، اهدا کند و به منظور اينکه از طريق پستان يا قطرات تنفسي، پوست، پمپ هاي شيردوش و ظروف شير بيماري منتقل نشود، پاستوريزه کردن آن شير مي تواند آن را براي مصرف ايمن کند. 

اين مطالعه اولين بار است که تأثير پاستوريزاسيون شير انسان را بر کوويد-۱۹ در يک مقاله علمي بررسي مي کند. 

امروزه به مادران مبتلا به کوويد-۱۹ توصيه مي شود به شيردهي به فرزند خود ادامه دهند.

همچنين در کانادا اهدا و پاستوريزه کردن شير مادر براي نوزاداني که با وزن بسيار کم به دنيا مي آيند يا مادراني که قادر به تغذيه مناسب نوزدان خود نيستند؛ امري رايج است. اين امر به اين دليل است که بانک هاي شير در کانادا روش "هولدر"(Holder) را تمرين مي کنند.

اين روش شير را به مدت ۳۰ دقيقه در دماي ۶۲.۵ درجه سانتيگراد گرم مي کند و روش مناسبي براي خنثي سازي ويروس ها از جمله HIV، هپاتيت و ساير ويروس هاي قابل انتقال از طريق شير انسان است. بنابراين محققان به اين فکر کردند که از نظر منطقي اين روش شايد بتواند براي خنثي سازي ويروس کوويد-۱۹ هم مفيد باشد.

محققان براي آزمايش اين فرضيه، شير يک مادر را به ويروس SARS-CoV-۲ آلوده کردند. آنها سپس دو نمونه از اين شير را آزمايش کردند؛ يکي را به مدت ۳۰ دقيقه در دماي اتاق گذاشتند و ديگري را به مدت ۳۰ دقيقه در دماي ۶۲.۵ درجه سانتيگراد گرم کردند(روش هولدر).

آنها دريافتند که کروناويروس جديد بعد از گرم شدن به اين روش، غيرفعال شده و همچنين در نمونه رها شده در دماي اتاق نيز ضعيف شده است. اين مي تواند نشان دهد که برخي از خواص شير مادر ممکن است ويروس را به طور طبيعي و بدون کمک پاستوريزاسيون خنثي کنند.

محققان اکنون بودجه لازم را براي پيگيري بيشتر اين مطالعه و اين موضوع جالب دريافت کرده اند. 

محققان مي گويند نوشيدن شير مادر براي نوزادان بي خطر و مفيد است.

اين مطالعه در مجله انجمن پزشکي کانادا(Canadian Medical Association Journal) منتشر شده است.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar