نماد آخرین خبر

تشخیص کرونا با دستگاه تصویربرداری سیار ایرانی در کمتر از ۲۰ ثانیه

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تشخیص کرونا با دستگاه تصویربرداری سیار ایرانی در کمتر از ۲۰ ثانیه

ايرنا/ يک شرکت ايراني براي نخستين بار فناوري يکي از معروف‌ترين دستگاه‌هاي کاربردي در زمينه تصويربرداري سيار تشخيص بيماري کرونا در کمتر از ۲۰ ثانيه را مونتاژ و به بازار عرضه کرد.

اين شرکت فناورايراني توانسته است يکي از معروف‌ترين دستگاه‌هاي کاربردي اروپا در زمينه تصويربرداري سيار که در حال حاضر جز اولين رده تشخيص بيماري کرونا است را به کشور منتقل و مونثاژ کند. با استفاده از اين دستگاه مي توان در کمتر از ۲۰ ثانيه ابتلاي فرد به کرونا را تشخيص داد.

در اپيدمي يک بيماري در جامعه پس از مرحله بيماريابي، اولين  و مهم ترين مرحله، تشخيص بيماري است، تشخيص به‌ويژه در زمان همه‌گيري يک بيماري بايد از حساسيت، دقت و سرعت بالايي برخوردار باشد، براي تشخيص يک بيماري از ابزارهاي مهمي چون معاينات باليني، آزمايش هاي پزشکي، تصويربرداري و موارد ديگر بهره گرفته مي شود.

با توجه به شيوع بيماري کرونا در دنيا و به دنبال آن در ايران، تشخيص اين ويروس جديد خود به تنهايي از معضلات بسياري از کشورها شده چرا که بسياري از علايم اين بيماري با بيماري آنفلوآنزا و سرماخوردگي مشترک است، تصويربرداري، سي تي اسکن وآزمايش با کيت هاي تشخيصي کرونا از جمله راه هاي تشخيص اين بيماري به شمار مي رود.

دستگاه تصويربرداري سيار که دراصطلاح پزشکي به آن تصويربرداري موبايل نيز مي گويند دستگاه ايکس ري بسيار سنگين و هاي تک است که به دليل داشتن چرخ به آن تصويربرداري سيار گفته مي شود.

سهيل صادقيان مديرعامل اين شرکت فناور درخصوص اين دستگاه روز يکشنبه اظهارداشت: با توجه به اپيدمي کرونا استفاده اي که از اين دستگاه در شناسايي اين ويروس مي شود  مربوط به تصويربرداري از قفسه سينه است.

وي خاطرنشان کرد: براي بيماراني که ريه درگير با ويروس کرونا دارند مي توانيم درکمتر از۲۰ ثانيه با استفاده از اين دستگاه آن را تشخيص دهيم که آيا فرد بيمار نياز به آي سي يو و مراقبت هاي بيشتر دارد يا خير.

وي اظهارداشت: از لحاظ استاندارد سازمان بهداشت جهاني، تصويربرداري از قفسه سينه، اولين رده تشخيص بيماري کرونا است و بعد از آن مريض را به سي تي اسکن ارجاع مي دهند وبراي اطمينان بيشتر از کيت هاي تشخيص کرونا استفاده مي کنند، اگر بيمار از اين فيلتر که شامل تصويربرداري قفسه سينه است، رد شود به سرعت مي توانند براي فرد بيمار تصميم گيري کنند.

مديرعامل اين شرکت فناور يادآور شد: درمواردي که بيمار توانايي رفتن به بخش راديوگرافي و سي تي اسکن را ندارد، مي توان دستگاه را بالاي سر بيمار برد و در کمتر از چند ثانيه عکس راديوگرافي را روي مانيتور دستگاه مشاهده کرد.

صادقيان تصريح کرد: تصاوير ثبت شده  توسط سيستم پکسف فلش و سي دي قابل انتقال هستند، مهم ترين برتري تصويربرداري قفسه سينه بر سي تي اسکن  در بيماران کرونايي  کاهش احتمال انتقال ويروس در جريان روند انجام آنها است، به خصوص در راديوگرافي موبايل  اين خطر مي تواند به حداقل برسد، تميز و ضد عفونيکردن دستگاه سي تي اسکن  بسيار دشوار است.

توليد مستقل دستگاه تصويربرداري سيار در ايران و خاورميانه 
اين فعال در عرصه فناوري در خصوص مونتاژ اين دستگاه در کشور گفت: براي اولين بار است که اين دستگاه از مجوز مونتاژ با کمک صندوق پژوهش و فناوري تجهيزات پزشکي غير دولتي دارد، تبديل به توليد مستقل درايران مي شود، نه تنها در ايران بلکه در خاورميانه هم حتي اين توليد مستقل دستگاه به اين سطح فناوري هنوز منحصر به فرد است.

صادقيان يادآور شد: اين دستگاه، دستگاهي است که به لحاظ تکنولوژي خودش را ثابت کرده است و معروفترين دستگاه کاربردي در اروپا است اما ما براي اولين بار توانستيم تکنولوژي آن را به ايران منتقل کنيم و در نظر داريم در آينده نزديک اين دستگاه را به طور مستقل  توليد وطرح هاي  پيشرفته آن را عرضه کنيم.

وي  ادامه داد: درحال حاضر دستگاه موجود کاملا مونتاژ ايران است، ما در مرحله نخست ابتدا به صورت قطعات ريز اين دستگاه را مونتاژ کرده ايم  و از اين به بعد بر روي مهندسي معکوس اين دستگاه  کار مي کنيم که بتوانيم قطعات آن را بسازيم در حال حاضر اين کار را بر روي مونوبلاک دستگاه انجام مي دهيم.

وي همچنين گفت د: هنوز مهندسي معکوس اين دستگاه تمام نشده است ولي مونتاژ ايران اين دستگاه انجام و در حال حاضر چند دستگاه وارد بازار ايران شد ومورد استفاده بيمارستان ها و مراکز تحقيقاتي کشور شده است.

مديرعامل اين شرکت فناور در خصوص استفاده از حمايت ها و تسهيلات صندوق نوآوري و شکوفايي براي توليد مهندسي معکوس اين محصول افزود: صندوق نوآوري و شکوفايي از شرکت هاي دانش بنيان حمايت مي کند در صورتي که ما شرکت فناور هستيم هنوز دانش بنيان نشده ايم اما به دليل اينکه طرح ما طرح هاي تک بود و سطح آن نيز متفاوت است از طريق صندوق هاي واسط يعني صندوق هاي پژوهش و فناوري غيردولتي تجهيزات پزشکي توانستيم از حمايت هاي صندوق نوآوري و شکوفايي برخوردار شويم.

بومي سازي دستگاه در کمتر از يکسال با حمايت صندوق نوآوري و شکوفايي 
صادقيان بيان کرد: کمک صندوق پژوهش وفناوري که واسط صندوق نوآوري وشکوفايي هستند حداقل پروسه کاري ما را ۵ سال جلو انداخت، ما توانستيم از ۵۰۰ ميليون تومان تسهيلات اين صندوق استفاده کنيم، به لحاظ ارزش قيمتي اين دستگاه، قيمت واحد معادل خارجي آن ۳ ميليارد تومان است و دستگاه ما الان نيز يک و نيم ميليارد تومان قيمت دارد، مبلغ به لحاظ عددي، مبلغ زيادي نبود ولي اينکه ما وارد اين ورطه شديم و در خصوص حمايت ها اطلاع رساني شد بيشتر از مبلغ دريافتي ارزش داشته است.

وي در خصوص مدت زمان لازم براي بومي سازي اين دستگاه گفت: کمتر از يک سال زمان براي بومي سازي اين دستگاه لازم است البته بر روي اين پروژه ۱۰ سال به صورت علمي کار شده است اما به دليل اينکه به لحاظ مالي و فني پشتوانه نداشتم زمان بسياري را سپري کرده اما مي توان گفت با توجه به آن عقبه علمي که وجود دارد در کمتر از يکسال با کمک صندوق نوآوري و شکوفايي توليد مستقل آن را انجام دهيم.

 اين دستگاه در ابتداي سال ۹۹ در پاويون متشکل از ۵۰ شرکت‌ دانش بنيان و فناور در نمايشگاه جهش توليد و دستاوردهاي مقابله با کرونا Corotech۲۰۲۰ که با حمايت صندوق نوآوري و شکوفايي و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، برپا شده بود؛ در معرض ديد قرار گرفت.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر