نماد آخرین خبر

کشف روش‌هایی که می‌توانند زوال عقل را به تأخیر بیندازند!

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کشف روش‌هایی که می‌توانند زوال عقل را به تأخیر بیندازند!

ايرنا/ محققان دانشگاه کالج لندن دريافتند با کنترل ۱۲ عامل موثر بر سبک زندگي مي‌توان در ۴۰ درصد از موارد، بروز زوال عقل را به تاخير انداخت يا مانع آن شد.

 در اين تحقيقات اطلاعات به دست آمده در رابطه با اثرگذاري عوامل مختلف بر بروز زوال عقل مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و مشخص شد علاوه بر عواملي مانند از دست دادن شنوايي، افسردگي، کمبود آموزش در کودکي، استعمال دخانيات، عواملي مانند مصرف الکل در ميانسالي، آسيب‌ديدگي سر و قرار گرفتن در معرض آلودگي هوا نيز سه عامل موثر بر ابتلا به زوال عقل هستند که به ترتيب يک، سه و دو درصد از موارد ابتلا به اين بيماري را به خود اختصاص مي‌دهند و مي‌توان از آن‌ها اجتناب کرد.
بر اساس اين تحقيقات با وجود اين که برخي از عوامل را شخصا مي‌توان کنترل کرد، جلوگيري از برخي ديگر مانند آلودگي هوا نياز به سياست‌گذاري و مديريت دولت دارد. در صورتي که تمام عوامل مطرح شده در اين تحقيقات به درستي کنترل شود، محققان پيش بيني مي‌کنند که ميزان ابتلا به زوال عقل به ميزان ۴۰ درصد کاهش خواهد يافت.
پژوهشگران براي مثال به اروپا و آمريکاي شمالي اشاره کرده‌اند که به دليل تغيير سبک زندگي شهروندان در طول ۳۰ سال گذشته، ميزان ابتلا به زوال عقل حدود ۱۵ درصد کاهش داشته است.
آلزايمر شايع‌ترين نوع زوال عقل است. يکي از مهمترين دلايل بروز آلزايمر، تجمع پلاک‌هاي پروتئين آميلوئيد در مغز است. آميلوييد يک اصطلاح عمومي براي پروتئين‌هايي است که به طور طبيعي در بدن بوجود مي‌آيند. در مغز افراد سالم، اين پروتئين نابود مي‌شود؛ ولي در مغز افراد مبتلا به آلزايمر، تجمع مي‌يابد. در حال حاضر حدود ۵۰ ميليون نفر به زوال عقل مبتلا هستند و سالانه حدود ۱۰ ميليون نفر به اين تعداد افزوده مي‌شود.


روش‌هايي براي مبارزه با آلزايمر
-استرس را کاهش دهيد
اجتناب از استرس در زندگي مدرن امروزي تقريبا غير ممکن است؛ ولي با راهکارهايي مي‌توان استرس را مديريت کرد و اثرات مضر آن را کاهش داد. استرس مزمن مغز را تحت تاثير قرار مي‌دهد و مي‌تواند در دراز مدت فرد را مستعد ابتلا به بيماري‌هاي عصبي از جمله آلزايمر کند. اجتناب از اخبار منفي، ‌ انجام منظم ورزش‌هايي مانند يوگا، پياده روي و پيلاتس، ‌ قدم زدن در طبيعت، مطالعه، گوش دادن به موسيقي ملايم، استراحت کافي، پيروي از رژيم غذايي سبک و سالم، وقت گذراندن با دوستان و افراد شاد، دوري از افراد مضطرب و نگران، دوش آب ولرم و مهمتر از همه توکل به خداي بزرگ و نيايش از جمله مهمترين روش‌هاي مديرين استرس و ايجاد آرامش هستند.

-به طور منظم ورزش کنيد
مطالعات اخير نشان مي‌دهد ورزش منظم علاوه بر اثرات جسمي، پيشرفت بيماري آلزايمر را کند مي‌کند. ورزش با تنظيم انتقال‌دهنده‌هاي عصبي از جمله دوپامين و سروتونين در کنترل آلزايمر موثر است.

-روابط اجتماعي قوي داشته باشد
يکي از مهم ترين دلايل بروز آلزايمر، تجمع پلاک‌هاي پروتئين آميلوئيد در مغز است. آميلوئيد يک اصطلاح عمومي براي پروتئين‌هايي است که به طور طبيعي در بدن بوجود مي‌آيند. در مغز افراد سالم، اين پروتئين نابود مي‌شود؛ ولي در مغز افراد مبتلا به آلزايمر، تجمع مي‌يابد.
مطالعات جديد نشان مي‌دهد ترکيب پروتئين بتا آميلوييد با تعاملات و روابط اجتماعي پايين، فرآيند کاهش شناختي و آلزايمر را تسريع مي‌کند. تعاملات و روابط اجتماعي و زوال شناختي کاملا مرتبط هستند و هرچه فرد حضور پررنگ‌تري در اجتماع داشته باشد، مصونيت بيشتري در مقابل آلزايمر دارد.
شرکت در فعاليت‌هاي اجتماعي، دورهمي‌هاي دوستانه و خانوادگي، رفت و آمد با اطرافيان و حضور در برنامه‌هاي خيرخواهانه همگي در انعطاف‌پذيري مغز نقش دارند و از طرفي با کاهش احتمال بروز افسردگي، فرد را در مقابل زوال شناختي ايمن مي‌کنند. احساسات خود را با افراد به اشتراک بگذاريد و به درددل هاي ديگران گوش کنيد.

-خواب کافي داشته باشيد
خواب کافي ۶ تا ۹ ساعت بين ۱۱ شب تا هفت صبح با تقويت عملکرد مغز و حافظه در کاهش احتمال ابتلا به آلزايمر و کاهش روند بيماري موثر است.

-کلسترول بد را کاهش دهيد
سطح کلسترول LDL‌ نقش مهمي در بروز و توسعه بيماري آلزايمر دارد. ليپو پروتئين کم چگالي (LDL) در زبان عاميانه به کلسترول بد معروف است. اين دسته از ليپو پروتئين‌ها کلسترول را به بافت‌هاي خارج کبدي انتقال مي‌دهند.
مطالعات اخير نشان مي‌دهد سطح بالاي کلسترول LDL ‌سن ابتلا به آلزايمر را کاهش مي‌دهد. محققان احتمال مي دهند ارتباط کلسترول با آلزايمر به دليل فاکتورهاي ژنتيکي باشد.

-فشار خون را کاهش دهيد
مطالعات محققان نشان مي دهد درمان پُرفشاري خون احتمال بروز زوال عقل مرتبط با افزايش سن را کاهش مي‌دهد.

-از رژيم غذايي MIND پيروي کنيد
اين رژيم غذايي که ترکيبي از رژيم مديترانه‌اي و روش‌هاي غذايي موثر در کاهش فشار خون است، احتمال ابتلا به آلزايمر را ۵۳ درصد کاهش مي‌دهد  
در اين رژيم غذايي مصرف روزانه ميوه و سبزي، آجيل به جاي تنقلات ناسالم، مصرف چند بار لوبيا در هفته، مصرف گوشت ماکيان و ماهي و محصولات خانواده توت توصيه شده و مصرف گوشت قرمز، کره و مارگارين، شيريني، پنير پرچرب (مانند پنير پيتزا) فست فود و غذاي سرخ کرده را منع مي کند.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar