نماد آخرین خبر

آخرین نتایج استفاده از روش تخمدان مصنوعی برای بارداری

منبع
ايسنا
بروزرسانی
آخرین نتایج استفاده از روش تخمدان مصنوعی برای بارداری

ايسنا/ عضو هيئت علمي پژوهشگاه رويان درباره نتايج تحقيقات اين پژوهشگاه پيرامون روش استفاده از تخمدان مصنوعي براي بارداري گفت: آزمايشات اين پروژه در حيوانات به پاسخ‌هاي خوبي رسيده و در زمينه انساني نيز پژوهشگران هنوز مشغول تحقيقات بر روي آن هستند و در اين راستا به نتايج اوليه مناسبي دست پيدا کرده‌­­ايم اما هنوز گام‌هايي باقي‌مانده تا بتوانيم از بافت تخمدان انساني به روش تخمدان مصنوعي، تخمک بالغ بگيريم و گزارش بارداري داشته باشيم.

دکتر روح الله فتحي درباره بانک تخمدان انساني و ذخيره سازي بافت تخمدان در پژوهشگاه رويان گفت: پروژه‌ انجماد بافت تخمدان انسان بيش از ۱۰ سال پيش و در حدود سال‌هاي ۸۸-۸۹ کليد خورد. پس از آن که توانستيم با موفقيت روش انجماد بافت تخمدان انسان را تثبيت کنيم، "بانک تخمدان انساني" را راه‌اندازي نموديم. بانک تخمدان انساني در ابتدا طي سال هاي ۹۱ -۹۲ به صورت آزمايشي و براي نمونه هاي تحقيقاتي استفاده مي شد. البته برخي از نمونه‌هاي بافت تخمدان نيز فقط براي فعاليت‌هاي تحقيقاتي ذخيره نمي‌شد بلکه هدف درماني نيز در ذخيره‌سازي آن‌ها دنبال مي شد. همچنين در ابتداي فعاليت اين بانک، ذخيره بافت تخمدان بيماران براي اهداف درماني و به صورت رايگان انجام مي‌شد.

عضو هيئت علمي پژوهشگاه رويان افزود: از سال ۱۳۹۵ به بعد، بانک تخمدان انسان با دريافت هزينه از بيماران، شروع به ذخيره سازي هدفمند نمود. علاوه بر اين، نمونه‌هاي تحقيقاتي نيز دريافت مي‌شد. ذخيره سازي بافت تخمدان بيشتر به بيماران مبتلا به سرطان که بر اثر درمان روند توليدمثل آنها آسيب مي بيند، توصيه مي شود. البته برخي از بيماران نيز که در سير درمان آن‌ها به دستگاه توليد مثل آسيب جدي وارد مي­ شود و يا آن دسته از بيماراني که به دليل نوع بيماري­شان قادر به باردار شدن نيستند، مانند برخي بيماران مبتلا به لوپوس، نيز مي‌توانند بافت تخمدان خود را در در اين بانک ذخيره‌سازي کنند. اين بيماران پس از پايان دوره درمان مي‌توانند از بافت تخمدان خود براي گرفتن تخمک بالغ و بعد لقاح با اسپرم همسر استفاده کنند.

عضو تيم اجرايي بانک تخمدان انساني پژوهشگاه رويان، درباره ذخيره‌سازي تخمک زناني که مي‌خواهند ازدواج خود را به تاخير بيندازند، گفت: براي آن دسته از خانم‌هايي که ميخواهند ازدواج خود را به تاخير بيندازند، اولويت با انجماد تخمک است. افرادي که بخواهند تخمک خود را منجمد کنند، در فرآيند تحريک تخمک گذاري قرار مي‌گيرند. گاهي ترجيح داده مي‌شود که هم تخمک و هم بافت تخمدان و يا فقط بافت تخمدان از اين افراد گرفته شود و در بانک تخمدان ذخيره ‌شود.

وي ادامه داد: اولويت با ذخيره‌سازي تخمک است چرا که احتمال تولد فرزند از تخمک آسان‌تر از تخمدان است. زيرا فرآيندهاي حصول تخمک بالغ از بافت تخمدان ذخيره شده، بسيار سخت‌تر از به دست آوردن تخمکي است که به تنهايي منجمد شده باشد.

فتحي درباره روش استفاده از تخمدان مصنوعي گفت: يکي از روش‌هايي که بانک تخمدان انساني پژوهشگاه رويان به استفاده از آن مبادرت ورزيده، استفاده از تخمدان مصنوعي است؛ يعني روشي که بتوان در محيط آزمايشگاه ساختاري شبيه بافت تخمدان به وجود آورد تا بتواند از رشد و تمايز سلول‌هاي بافت تخمداني که ذخيره‌سازي شده، حمايت نموده و منجر به توليد تخمک بالغ گردد. اين پروژه در حيوانات به پاسخ‌هاي خوبي رسيده و در زمينه انساني نيز پژوهشگران هنوز مشغول فعاليت بر روي آن هستند و به نتايج اوليه مناسبي دست پيدا کرده‌­­ايم اما هنوز گام‌هايي باقي‌مانده تا بتوانيم از بافت تخمدان انساني به روش تخمدان مصنوعي تخمک بالغ بگيريم و گزارش بارداري داشته باشيم.

معاون آموزشي پژوهشگاه رويان در پاسخ به سئوالي درباره مهمترين ويژگي جهاد دانشگاهي گفت: بزرگترين شاخص جهاد دانشگاهي فعاليت جهادي به تمام معنا است. چنانکه مقام معظم رهبري در بيانات خود در جمع نخبگان، کار جهادي را چنين تعريف نموده اند: کار جهادي يعني کاري که براي رضاي خدا باشد و از آن خسته نشويم. هر فردي که به مجموعه جهاد دانشگاهي وارد شده است با نگاه جهادي و خستگي‌ناپذيري فعاليت‌هاي خود را انجام داده و به نتيجه رسانده است.

وي در پايان افزود: جهاد دانشگاهي از رويش‌هاي انقلاب اسلامي بوده و به فعاليت جوانان و خلاقيت ‌آنها بهاي زيادي داده است. يکي از رموز موفقيت جهاد دانشگاهي باور جوانان است. برخي از جواناني که در ابتداي تاسيس جهاد دانشگاهي فعاليت کرده­ اند، اکنون يا بازنشست شده اند و يا به عنوان مديران ارشد جهاد دانشگاهي فعاليت مي کنند. يعني عده اي از ايشان با اين نهاد رشد کرده و هم سن آن هستند. آن بينش و تفکري که در خصوص اعتماد به جوانان در سال‌هاي ابتدايي تاسيس جهاد دانشگاهي وجود داشته همچنان نيز وجود دارد و به جوانان اهميت ويژه‌اي داده مي‌شود. دقيقا مشابه آن چه در پژوهشگاه رويان نيز رخ داده است. مسئولان پژوهشگاه رويان هر زماني که جواني ايده‌اي داشته از او حمايت کرده‌اند و به همين دليل است که بسياري از جواناني که فعاليت خود در پژوهشگاه رويان را با پايان‌نامهي دانشجويي آغاز نموده اند، اکنون از مديران ارشد و مسئولان اين پژوهشگاه بوده و يا از اعضاء هيئت علمي آن هستند.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره