نماد آخرین خبر

درمان عفونت‌های ناشی از کووید-۱۹ با کمک نور و مواد شیمیایی

منبع
ايسنا
بروزرسانی
درمان عفونت‌های ناشی از کووید-۱۹ با کمک نور و مواد شیمیایی

ايسنا/ پژوهشگران برزيلي سعي دارند با کمک روشي که نور و مواد شيميايي را به کار مي‌گيرد، عفونت ناشي از کوويد- ۱۹ را درمان کنند.
"درمان فتودايناميک"(Photodynamic therapy) مي‌تواند روش خوبي براي مقابله با عفونت ثانويه در بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ باشد. پژوهشگران موسسه تحقيقاتي "CEPOF" برزيل، با کمک اين روش جديد که نور و مواد شيميايي را براي از بين بردن ريزارگانيسم‌هاي دستگاه تنفسي ادغام مي‌کند، به عنوان يک درمان مکمل معرفي کرده‌اند.

"واندرلي باگناتو"(Vanderlei Bagnato)، از پژوهشگران اين پروژه گفت: کوويد-۱۹ مي‌تواند پيامدهاي گوناگوني به همراه داشته باشد و ما بايد درماني براي اين پيامدها ارائه دهيم. درمان عفونت اوليه و ثانويه مي‌تواند به شناسايي افرادي که شدت بيماري در آنها بيشتر است و با خطر بيشتري رو به رو مي‌شوند، کمک کند.

ترکيباتي که طي درمان فتودايناميک مورد استفاده قرار مي‌گيرند، در تعامل با نور، گونه‌اي از اکسيژن موسوم به "سينگلت اکسيژن"(singlet oxygen) توليد مي‌کنند که مي‌تواند ويروس‌ها و باکتري‌ها را با اکسيد کردن غشاي آنها از بين ببرد.

باگناتو ادامه داد: هنگامي که بيمار اين مواد را استنشاق مي‌کند، دارو مي‌تواند با کمک نور خارج از بدن فعال شود تا به پاتوژن‌هاي موجود در دستگاه تنفسي حمله کند.
درمان فتودايناميک را نمي‌توان براي حمله مستقيم به کروناويروس به کار برد زيرا اين روش نمي‌تواند ريزارگانيسم‌هاي مضر جريان خون را از بين ببرد؛ بلکه تنها براي پاکسازي دستگاه تنفس مناسب است. در هر حال، پژوهشگران بر اهميت ابداع روش‌هايي تاکيد دارند که بر کوويد- ۱۹ و عفونت‌هاي ديگري که باکتري‌ها و ويروس‌ها عامل آن هستند، غلبه کند تا بدين ترتيب هم نيازي به روش‌هاي تهاجمي نباشد و هم امکان انتقال بيماري به حداقل برسد.

اين پژوهش، در مجله "Photodiagnosis and Photodynamic Therapy" به چاپ رسيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar