نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

دلیل اصلی وزوز پشه‌ها چیست؟

منبع
مجله ايلياد
بروزرسانی
دلیل اصلی وزوز پشه‌ها چیست؟

مجله ايلياد/ همه‌ي ما صداي آزاردهنده‌ي پشه‌ها را شنيده‌ايم. احتمالاً اين صدا براي بسياري از انسان‌ها ديوانه‌کننده است، اما شايد اين صدا يک نوع موسيقي خاص براي گوش پشه‌ها باشد. درحقيقت، سيستم‌عصبي پشه تقريباً به اندازه‌ي سلول‌هاي شنوايي ما حساس است. اما چرا بايد در بدن بسيار کوچکش چنين سيستمي براي شنوايي داشته و اين سيستم، نسبت به صداها بسيار حساس باشد.
ممکن است پاسخ ما براي شما شگفت‌آور باشد. ما انسان‌ها اقدامات قابل‌توجهي براي جذب يکديگر انجام مي‌دهيم. برخي از اين اقدامات به‌طور خود‌آگاه و برخي ديگر به‌طور ناخودآگاه انجام مي‌شوند. به‌طور مثال، از آرايش گرفته تا داشتن بويي خوب که خودآگاهانه و متمايل شدن بدن شما به شخص موردعلاقه‌تان که ناخودآگاهانه است. بنابراين براي پشه‌ها هم تفاوتي ندارد. مسلماً آن‌ها هم روش‌هايي براي جلب جفت خود دارند.

به اين منظور، از «هيلي» که يک جانورشناس است و کل تابستان خود را صرف تحقيق براي اين موضوع جالب کرده است، کمک مي‌گيريم. هيلي مي‌گويد: «يکي از کارهاي دشوار در طبيعت، گرفتن پشه‌هاي نر است. زيرا تنها پشه‌هاي ماده به انسان جلب مي‌شوند و از خون آن‌ها تغذيه مي‌کنند.»

طبق تحقيقات هيلي پشه‌هاي نر بسيار کوچکتر از پشه‌هاي ماده هستند؛ به‌همين خاطر، سرعت بال زدن آن‌ها سريع‌تر است. صداي وزوز پشه همان فرکانسي است که به واسطه‌ي ميزان سرعت بال زدن اين موجود به گوش مي‌رسد. فرکانس بال زدن پشه‌هاي نر، حدود ۶۰۰ هرتز بوده و از آن‌جايي که پشه‌هاي ماده بال‌هاي بزرگتري دارند، کندتر بال مي‌زنند، بنابراين فرکانس صداي پرواز بال‌هاي‌شان کمتر و در حدود ۴۰۰ هرتز است.


واقعه‌ي شگفت‌انگيز زماني اتفاق مي‌افتد که پشه‌هاي نر و ماده را در کنار يکديگر نگه مي‌گيرند. آن‌ها فرکانس صداي بال زدن خود را به سطحي يکسان و در حدود ۱،۲۰۰ هرتز قرار مي‌دهند. به عبارت ديگر آن‌ها به گونه‌اي با تنظيم صداي بال‌هاي‌شان يک صداي مشترک ايجاد کرده که همانند يک هم‌آوازي يا هم‌خواني است. پشه‌ها از اين طريق با يکديگر تعامل مي‌کنند و اساساً جفت بالقوه‌ي خود را پيدا مي‌کنند.
 
ماده به انتخاب نري تمايل دارد که بهترين هم‌آوازي با او را داشته باشد. آن‌چه از اين مطلب آموختيم ممکن است بتواند ما را در روند مختل کردن شيوع بيماري مالاريا ياري دهد. چرا که اگر رفتار پشه‌ها براي انتخاب جفت يا جفت‌يابي را درک کنيم، احتمالاً بتوانيم از توليدمثل آن‌ها جلوگيري کنيم. به‌عنوان نکته‌ي آخر اگر روزي دوباره صداي وزوز پشه‌اي را در فضاي اتاق  شنيديد، بدانيد که اين پشه عاشق است و با آوازخواني به‌دنبال نيمه‌ي گمشده‌ي خود مي‌گردد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره