نماد آخرین خبر

پیشگیری از گسترش کووید-۱۹ با ماسکی از جنس تیتانیوم

منبع
ايسنا
بروزرسانی
پیشگیری از گسترش کووید-۱۹ با ماسکی از جنس تیتانیوم

ايسنا/ پژوهشگران سوئيسي سعي دارند نوعي ماسک از جنس تيتانيوم ارائه دهند که قابليت از بين بردن ذرات کروناويروس را داشته باشد.

يکي از راه‌هاي مقابله با همه‌گيري کروناويروس، استفاده از ماسک‌ است که در حال حاضر يک کار اجباري به شمار مي‌رود. اگرچه نمي‌توان تاثير ماسک‌ها را در کاهش گسترش کوويد- ۱۹ زير سوال برد اما افزايش استفاده از ماسک مي‌تواند پيامدهاي منفي نيز به همراه داشته باشد.

ماسک‌هاي غيرقابل تجزيه که از لايه‌هاي پلاستيکي پلي‌پروپيلن ساخته شده‌اند، مي‌توانند اثر محيطي منفي به همراه داشته باشند. به علاوه، اين ماسک‌ها به جاي از بين بردن پاتوژن‌ها، آنها را محبوس مي‌کنند و در خود نگه مي‌دارند.

"لزلو فورو"(László Forró)، مدير آزمايشگاه فيزيک "موسسه پلي‌تکنيک فدرال لوزان"(EPFL) گفت: در بيمارستان‌ها معمولا اين ماسک‌ها را در سطل‌هاي مخصوصي قرار مي‌دهند و آنها را به شکل مناسب مديريت مي‌کنند اما بيرون از بيمارستان و در سطح جامعه، ماسک‌هاي استفاده شده، در سطل‌هاي روباز و حتي در خيابان‌ها انداخته مي‌شوند. همين موضوع مي‌تواند آنها را به منابع جديدي از آلودگي تبديل کند.

فورو و همکارانش سعي کردند تا راه حل اميدوارکننده‌اي براي اين مشکل پيدا کنند. آنها لايه‌اي متشکل از نانوسيم‌هاي "تيتانيوم دي‌اکسيد"(Titanium dioxide) را به کار گرفتند که ظاهر آن شبيه به کاغذ فيلتر است اما ويژگي‌هاي ضد باکتريايي و ضد ميکروبي دارد.

هنگامي که پژوهشگران، محصول کار خود را در برابر اشعه ماوراءبنفش قرار دادند، الياف، رطوبت را به عواملي تبديل کردند که مي‌توانند پاتوژن‌ها را از بين ببرند.

فورو ادامه داد: از آنجا که فيلتر ما کارآيي خوبي در جذب رطوبت دارد، مي‌تواند قطرات حاوي ويروس و باکتري را محبوس کند. اين کار، فضاي مطلوب را براي فرآيند اکسيداسيون که با تابش نور آغاز مي‌شود، فراهم مي‌کند.

آزمايش‌ها نشان داد که اين محصول جديد مي‌تواند باکتري "اشريشيا کلي"(E. coli) را از بين ببرد. پژوهشگران باور دارند که ماسک نهايي مي‌تواند ذرات کروناويروس را نيز با موفقيت از بين ببرد.

اين پژوهش، در مجله "Advanced Functional Materials" به چاپ رسيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar