نماد آخرین خبر

گیاهان، دوست و دشمن خود را می‌شناسند!

منبع
ايسنا
بروزرسانی
گیاهان، دوست و دشمن خود را می‌شناسند!

ايسنا/ پژوهشگران دانمارکي در بررسي جديد خود دريافتند که گياهان، اين توانايي را دارند که دوست و دشمن خود را تشخيص دهند!

پژوهشگران "دانشگاه آرهوس"(Aarhus University) دانمارک، گياهان موسوم به "باقلائيان"(Legume plants) مي‌توانند دوستان و دشمنان خود را شناسايي کنند. اين گياهان، ميکروب‌هاي مفيد را تشخيص مي‌دهند و ميکروب‌هاي مضر را مي‌رانند. اين کار براي توليد گياهان سالم و ايمني غذاي جهان مهم است.

پژوهشگران در اين بررسي دريافتند که باقلائيان چگونه از مايه اصلي پروتئين‌هاي گيرنده استفاده مي‌کنند و سيگنال‌هاي مولکولي ميکروب‌ها را درمي‌يابند.

اين يافته‌هاي قابل توجه، به پژوهشگران کمک مي‌کند تا گيرنده‌هاي ايمني را دوباره برنامه‌ريزي کنند و به مهندسي محصولات کشاورزي بپردازند.

باقلائيان با کمک نوعي باکتري موسوم به "ريزوبيا"(Rhizobia) که در ريشه‌هاي آنها ساکن است، نيتروژن جو را مي‌گيرند. اين کار به آنها کمک مي‌کند تا ميکروب‌ها را به دقت تشخيص دهند و از آنها دوري کنند. باقلائيان طي اين فرآيند، نوع متفاوتي از گيرنده‌هاي پروتئين را به کار مي‌گيرند که در سطح خارجي سلول ريشه آنها قرار دارد.

اين پژوهش نشان مي‌دهد که مولکول‌هاي پاتوژنيک و يا سيگنال‌دهنده، با کمک مولکول‌هاي کوچک گيرنده‌ها شناسايي مي‌شوند که در سيگنال‌دهي براي دفاع ضدميکروبي نقش دارند.

همه گياهان، گيرنده‌هايي دارند که به آنها در شناسايي سيگنال‌هاي ضدميکروبي کمک مي‌کنند اما اين موضوع که گياه چگونه تصميم مي‌گيرد واکنش ايمني خاصي را نسبت به يک ميکروب نشان دهد، هنوز ناشناخته است.

هدف بلندمدت پژوهش اين است که توانايي منحصر به فرد جذب و نگهداري کربن در باقلائيان، به غلات نيز انتقال داده شود تا نياز به بارورکننده‌هاي اکسيژن کاهش يابد. اين کار، مزاياي بسياري براي نواحي فقيرنشين خواهد داشت و به تامين غذاي مردم اين نواحي کمک خواهد کرد.

اين پژوهش، در مجله "Science" به چاپ رسيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره