نماد آخرین خبر

واکسن های کووید ۱۹ بر روی بیماران چاق بی تاثیر است

منبع
مهر
بروزرسانی
واکسن های کووید ۱۹ بر روی بیماران چاق بی تاثیر است

مهر/ دانشمندان پزشکي مي‌دانند که واکسن‌هاي حفاظت کننده از عموم مردم نظير آنلوانزا، هپاتيت B و کزاز بر روي جمعيت چاق تأثير کمتري دارند. از اينرو آنها در برابر عفونت و بيماري آسيب پذيرتر هستند.

دکتر «راز شيخ»، استاديار دانشگاه کاروليناي شمالي، در اين باره مي‌گويد: «من شک دارم که ما تا سال آينده داراي واکسن کوويد ۱۹ براي افراد چاق باشيم. واکسن‌هاي فعلي تحت توسعه و آزمايش در مورد افراد چاق کارايي ندارند.»

از اينرو محققان معتقدند اوضاع و شرايط جوامع داراي جمعيت چاق نظير آمريکا که بيش از ۴۲ درصد جمعيت آن چاق است، نگران کننده خواهد بود.

محققان هشدار مي‌دهند افراد چاق در بين پرريسک ترين گروه‌هاي ابتلاء به بيماري شديد کوويد ۱۹ قرار دارند.

محققان دريافته اند که چاقي با واکنش سيستم ايمني تداخل يافته و افراد چاق را در معرض ريسک بالاتر عفونت ناشي از پاتوژن هاي نظير آنفلوانزا و کروناويروس جديد قرار مي‌دهد. در مورد آنفلوانزا، چاقي موجب مي‌شود واکسينه شدن افراد در مقابل عفونت دشوارتر شود.

معمولاً سيستم ايمني سالم، التهاب را در زمان ضرورت خاموش يا روشن مي‌کند، در حاليکه به سلول‌هاي سفيد خون پيام ارسال کرده و پروتئين‌ها را براي مقابله با عفونت ارسال مي‌کند.

اکثر واکسن‌ها اين واکنش التهابي را مهار مي‌کنند. اما آزمايش‌هاي خون نشان مي‌دهند که افراد چاق و افراد داراي فاکتورهاي پرريسک متابوليکي نظير فشارخون بالا و قندخون بالا، حالت التهاب خفيف مزمن را تجربه مي‌کنند. از اينرو التهاب روشن شده و روشن باقي مي‌ماند.

محققان معتقدند چاقي موجب عملکرد نامناسب سلول‌هاي T که سلول‌هاي سفيد خوني حياتي در واکنش ايمني هستند، مي‌شود از اينرو واکسن‌ها تأثير کمتري بر افراد چاق دارند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar