نماد آخرین خبر

وقتی آنفلوآنزا و کووید ۱۹ باهم می‌آیند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
وقتی آنفلوآنزا و کووید ۱۹ باهم می‌آیند

ايرنا/ برخي از محققان مانند اب اوسترهاوس از مرکز تحقيقات عفونت‌هاي جديد و زئونوز در هانوفر معتقدند در فصل پاييز بايد انتظار موج‌هاي جديد شيوع کوويد ۱۹ را داشته باشيم و آمادگي لازم براي درمان موارد شديد بيماري را کسب کنيم.

يکي از بزرگترين نگراني‌هاي متخصصان اين است که بيمارستان‌ها و مراکز پزشکي بايد علاوه بر آماده‌سازي براي ارائه خدمات به بيماراني که مبتلا به آنفلوآنزاي فصلي مي‌شوند، براي خدمت رساني به بيماران مبتلا به کوويد نيز آماده باشند. اين در حالي است که احتمال دارد شيوع ويروس آنفلوآنزا يا ساير ويروس‌هاي فصلي و همچنين آب و هواي سرد و مرطوب موجب تشديد شيوع کوويد ۱۹ شود.

تشخيص صحيح اين که بيماران به کدام يک از ويروس‌هاي کوويد ۱۹ و آنفلوآنزا مبتلا شده شده‌اند، يکي از چالش‌هاي اين دوره خواهد بود. زيرا اين دو ويروس و ساير ويروس‌هاي فصلي عامل بيماري‌هاي تنفسي، بر اساس علايم، قابل تشخيص نخواهند بود. بنابر اين استفاده از آزمايش هاي تشخيصي دقيق‌تر و بهره‌مندي کارکنان بخش بهداشت و درمان از تجهيزات محافظتي کامل، امري ضروري خواهد بود.

آما آنچه واقعا مشخص نيست، واکنش ويروس کوويد ۱۹ در مجاورت ساير ويروس‌ها است. در پاييز هر سال مجموعه‌اي از ويروس‌هاي تنفسي قابل پيش‌بيني شيوع پيدا مي‌کند،‌ اين جريان با شيوع راينو ويروس آغاز مي‌شود که عامل اصلي بيماري سرماخوردگي عادي بوده و در مهرماه به اوج مي‌رسد. سپس نوبت به ويروس سينسيشال تنفسي (RSV) مي‌رسد که در ماه‌هاي آبان و آذر شيوع پيدا مي‌کند و در اغلب افراد موجب بروز علايم خفيف سرماخوردگي و در موارد اندکي از کودکان و کهنسالان موجب بروز عفونت‌هاي شديد ريوي مي‌شود.

نکته قابل توجه اين است که در زمان شيوع هريک از اين ويروس‌ها، ساير آن‌ها شيوع نمي‌يابند و موج شيوع هريک پس از اتمام ديگري است. اما پرسش مهمي که مطرح مي‌شود اين است که آيا ويروس کوويد ۱۹ نيز از همين الگو تبعيت مي‌کند؛ يا امکان آلوده کردن افرادي که  بدن آن‌ها توسط يک ويروس فصلي ديگر آلوده شده نيز وجود دارد.

اولين شخصي که در اثر ابتلا به کوويد ۱۹ در خارج از چين جان خود را از دست داد، يک مرد فيليپيني ۴۴ ساله بود که علاوه بر کوويد ۱۹، به آنفلوآنزا نيز مبتلا بود. اما از اين که وجود دو ويروس در بدن يک شخص موجب تشديد کوويد ۱۹ يا خير، هيچ اطلاعي در دست نيست. آنچه موجب نگراني متخصصان است،‌ سن پايين بيمار فيليپيني است که موجب مي‌شود متخصصان نسبت به پيامدهاي آلوده شدن همزمان به دو ويروس آنفلوآنزا و کوويد ۱۹ خوش‌بين نباشند.

متخصصان بيمارستان تونجي واقع در ووهان چين در ماه‌هاي ژانويه و فوريه سال جاري ميلادي اعلام کردند در زمان شيوع آنفلوآنزا در اين شهر، شيوع کوويد ۱۹ متوقف شده بود. بسياري از بيماران هر دو ويروس را داشتند، اما به نظر نمي‌رسيد که اين وضعيت موجب کاهش شانس بقاي آن‌ها در مقايسه با بيماراني که فقط به ويروس کوويد ۱۹ آلوده بودند، شده باشد. با وجود اين افرادي که به هر دو ويروس آلوده بودند، بيش از سايرين دچار آسيب‌هاي قلبي شدند و زودتر از ديگران دچار التهاب منجر به مرگ شدند.

ويروس سرماخوردگي معمولا توسط کودکان و از طريق تعامل آن‌ها در مدارس شيوع مي‌يابد، اما بر اساس شواهد فعلي، ويروس کوويد ۱۹ در بين بزرگسالان شيوع دارد. در نتيجه ممکن است اين وضعيت به معناي تعداد بيشتر مجموع افراد بيمار در دو جمعيت کودکان و بزرگسالان شود. علاوه بر اين کوويد ۱۹ نوع متفاوتي از سلول‌ها را هدف قرار مي‌دهد و اين وضعيت نيز مي‌تواند امکان همزيستي دو نوع ويروس کوويد ۱۹ و رينوويروس، RSv و آنفلوآنزا را تقويت کند.

بنابر اين با وجود اين که بايد اميد به بهترين‌ها داشت، لازم است براي بدترين وضعيت ممکن يعني همزيستي کوويد ۱۹ با ساير ويروس‌هاي تنفسي فصلي آماده شويم. اين بدان معني است که خود را براي مقابله با آنفلوآنزا آماده کنيم. زيرا ساير ويروس‌هاي مورد بحث فاقد واکسن موثر هستند، اما با استفاده از واکسن‌هاي آنفلوآنزا مي‌توان حداقل برابر اين بيماري ايمن شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر