تأثیر مستقیم آب و هوا بر تسریع شیوع کرونا
باشگاه خبرنگاران/ يکي از شاخصترين راههاي انتقال ويروس کرونا قطرات تنفسي است که هنگام عطسه، سرفه و حرف زدن وارد محيط ميشوند و سرانجام ويروس با آلوده کردن افراد باعث ايجاد بيماري ميشود.
در جديدترين مطلعات، دانشمندان در دانشگاه ميسوري آمريکا فهميدند که ويروس کرونا در هواي مرطوب، ۱۹ برابر هواي خشک ماندگاري بيشتري دارد همچنين قطرات تنفسي آلوده به ويروس در آب و هواي مرطوب ميتوانند فاصله پنج متري را طي کنند.
اين دانشمندان اشاره کردند که هواي مرطوب در گسترش ويروس کرونا نقش مهمي دارد، اما بر خلاف آن هواي خشک همراه رطوبت کم با تبخير سريع قطرات مانع ماندگاري ويروس کرونا ميشود.
البته اندازه قطرات تنفسي نيز مهم محسوب ميشود همچنين مشاهده شده است که در دم و بازدم يک انسان قطرات تنفسي با اندازههاي متفاوت قابل مشاهده هستند و ميانگين قطرات را ۵۰ تا ۱۰۰ ميکرومتر در نظر گرفته اند. اين قطرات تنفسي شامل انواع مواد مانند آب، نمک، پروتئين هستند همچنين ميتوانند حامل ويروس نيز باشند.
آنها در آزمايشي متوجه شدند هنگامي که رطوبت نسبي صفر است، قطرات با افزايش دما، زمان کمتري در هوا هستند و مسافت کمتري را طي ميکنند، اما در رطوبت نسبي حدود ۵۰ درصد، قطرات زمان بيشتري را در هوا سپري ميکنند و ميتوانند حدود ۱۲ ثانيه ماندگار شوند.
همانطور که بارها اشاره شد ماسک يکي از مهمترين ابزار براي جلوگيري از آلودگي به ويروس کروناست و ميتوانند راه ورود قطرات تنفسي آلوده به ويروس را مسدود کند و حافظ سلامتي شما شود.