نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
علم و تکنولوژی

کرونا از "کودکان به ظاهر سالم" بیشتر از بزرگسالان بیمار منتقل می شود؟

منبع
همشهري آنلاين
بروزرسانی
کرونا از "کودکان به ظاهر سالم" بیشتر از بزرگسالان بیمار منتقل می شود؟

همشهري آنلاين/ يافته‌هاي يک بررسي جديد شواهد فزاينده‌اي را تاييد مي‌کند که کودکان نه تنها در برابر کوويد-۱۹ مصون نيستند، بلکه نقشي بزرگتر از آنچه تصور مي‌شد، در انتشار ويروس در جامعه دارند.
پژوهشگران در بيمارستان عمومي ماساچوست و بيمارستان عمومي ماساچوست براي کودکان در بررسي ۱۹۲ کودک دريافتند که ۴۹ نفر آنها آزمايش مثبت ويروس کرونا دارند و ميزان ويروس در راه‌هاي هوايي اين گروه کودکان بيشتر از ميزان ويروس در بزرگسالان بستري‌شده در بخش‌هاي مراقبت ويژه است.

دکتر آلسيو فاسانو، سرپرست اين پژوهش گفت: «کودکان در برابر اين عفونت مصون نيستند و شدت علائمشان با ميزان عفونت ويروسي در آنها تطبيق ندارد.»
کودکان در اين بررسي شامل کودکان در سنين متفاوت مي‌شدند که درمانگاه اورژانس يا بيمارستان مراجعه کرده بودند و احتمال دچار بودن آنها به کروناويروس جديد عامل کوويد-۱۹ مطرح شده بود.
فاسانو گفت برخي از اين کودکان پس از نشان دادن علائم به بيمارستان آورده شده بودند و برخي ديگر بي‌علامت بودند و به علت تماس با يک فرد دچار عفونت يا زندگي کردن در يک منطقه پرخطر مراجعه کرده بودند.

به گفته او در جريان پاندمي کوويد-۱۹ پزشکان اغلب افرادعلامت‌دار را غربالگري کرده‌اند و به اين نتيجه اشتباه رسيده‌اند که اکثريت افراد داراي عفونت بزرگسال هستند، اما نبايد کودکان را به عنوان انتشاردهنده‌هاي بالقوه ويروس از نظر دور داشت.
کارشناسان مي‌گويند در بيماري‌هاي تنفسي ديگر، کاملا مشخص شده است که کودکان ناقل ويروس در جامعه هستند. اما اين بررسي از اين لحاظ کميت بار ويروسي را در کودکان اندازه گرفته است، منحصر به فرد است.
اين پژوهشگران فرضيه فعلي در اين باره که کودکان به علت داشتن کمتر گيرنده‌هاي ويروس کمتر احتمال دارد دچار کوويد-۱۹ شوند، رد مي‌کنند. اين گيرنده به نام «آنزيم مبدل آنژيوتانسين ۲» يا ACE2 به ويروس کرونا متصل مي‌شود و امکان ورود آن به سلول‌هاي سالم را فراهم مي‌کند.

با اينکه اين پژوهشگران هم گيرنده‌هاي کمتري را در اين کودکان يافتند، اما آنها هنوز ميزان‌هاي بالايي از ويروس را داشتند. اين يافته‌ها اين پژوهشگران به اين نتيجه رسيدند که بدون توجه به حساسيت کودکان به دچار شدن به عفونت، آنها واگيرتر از بزرگسالان هستند و به اصطلاح «انتشاردهنده‌هاي خاموش» کوويد-۱۹ هستند.

دانشمندان همچنين دريافتند که فقط نيمي از کودکاني که آزمايش مثبت داشتند، دچار تب بودند  و اين يافته اطمينان به اسکنرهاي دماي غيرتماسي در ورودي ساختمان‌ها را زير سوال مي‌برد.
پزشکان هم به صورت موردي موارد انتقال ويروس از کودکان به بزرگسالان را گزارش کرده‌اند.

در حاليکه بحث‌ها درباره بازگشايي مدارس ادامه دارد، کارشناسان نگران هستند که در صورتي که مدارس فقط بر پايش علائم به جاي ماسک زدن و فاصله‌گيري اجتماعي متکي باشند، ممکن است کودکان باعث برانگيختن موج ديگري از  موارد کرونا شوند. آنها مي‌گويند کودکان ممکن است ويروس را به خانوارهايي که شامل چند نسل هستند، ببرند و افراد آسيب‌پذيرتر دچار بيماري شديدشوند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar