نماد آخرین خبر

بارش باران در سیاره مریخ!

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
بارش باران در سیاره مریخ!

باشگاه خبرنگاران/ به گزارش خبرنگار  حوزه فناوري گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان، يکي از مهمترين و جدي‌ترين برنامه‌هاي ناسا به‌ويژه در سال‌هاي اخير تحقيق درباره سياره مريخ براي کشف نشانه‌هايي از حيات و امکان زندگي در اين سياره بوده است به همين منظور اين سازمان کاوشگر پيچيده و پيشرفته‌اي را براي کسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه به فضا پرتاب کرده است؛

و حالا در تازه‌ترين کشفيات ناسا درباره سياره سرخ، دانشمندان نشانه‌هايي از وجود خاک مرطوب که حاکي از بارش باران در اين سياره است، مشاهده کرده‌اند. به گفته نجوم شناسان اين يافته‌ها احتمال وجود موجودات فرازميني را قوت مي‌بخشد.

دانشمندان فضايي اکنون اطلاعات بيشتري درباره آب وهواي باستاني مريخ فاش کرده‌اند. به تحليل محققان ناسا به نظر مي‌رسد که ۳.۵ ميليارد سال قبل بستر‌هاي فراواني از درياچه و رودخانه از بارش باران و برف پر بوده است و بر اساس اين تحقيق اين براي نخستين بار است که دانشمندان ميزان بارش در سراسر اين سياره را اندازه‌گيري مي‌کنند.

نکته جالب اينکه اين يافته‌ها با پرتاب مريخ نورد ناسا به فضا متقارن شده است. کاوشگر مريخ ناسا در بهار سال آينده در يکي از بستر‌هاي درياچه براي اين تحقيق جديد و بسيار مهم فرود خواهد آمد. آب و هوا و وضعيت گذشته مريخ همچنان براي دانشمندان يک سوال بي‌جواب و مبهم است؛ اما به گفته دانشمندان و زمين شناسان اينکه ۳.۵ ميليارد سال پيش مريخ پوشيده از آب بوده است، مساله بسيار مهمي است که بررسي چگونگي امکان آن، سوالات بسياري را درباره اين سياره پاسخ خواهد داد.

يکي از دانشمندان در تشريح اين يافته گفت: به نظر مي‌رسد در آن زمان باران و برف کافي براي پر کردن چاله‌ها و درياچه‌ها وجود داشته، اما حالا کاملا خشک است و ما در تلاشيم تا بدانيم چه ميزان آب در آنجا وجود داشته و کجا رفته است.

دانشمندان ذخاير عظيمي از آب يخ زده را در مريخ کشف کرده‌اند و معتقدند بايد چيزي حدود ۴ تا ۱۵۹ متر باران در يک قسمت واحد ببارد تا درياچه‌هاي مريخ پر شود.

به گفته يکي ديگر از دانشمندان، اين تحقيق با طيف گسترده‌اي از برآورد‌ها مي‌تواند مدل‌هاي آب و هوايي مريخ را بهبود بخشد و راهي است براي پر کردن اين شکاف دانشي که در اين مورد وجود دارد.

مريخ نورد ناسا در اوايل سال آينده در دهانه Jezero که شامل يکي از بستر‌هاي درياچه باز است، به مقصد خواهد رسيد، اين کاوشگر براي اين منظور برنامه ريزي و طراحي شده است؛ به عبارتي داده‌هاي جمع آوري شده توسط دهانه مي‌تواند براي تعيين ميزان آب در مريخ و علائم وجود آن قابل توجه باشد.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره