ايسنا/ گرچه دانشمندان موفق به کشف اين گاز شده‌اند اما علت اينکه اين گاز چگونه منتشر شده است همچنان برايشان يک معما است.

اخيراً تيمي بين المللي از دانشمندان يک گاز متراکم و سرد را که از مرکز راه شيري مانند گلوله به بيرون رها مي‌شد را کشف کردند.

پروفسور "نائومي مک کلور-گريفيتس"(Naomi McClure-Griffiths) از دانشگاه ملي استراليا(ANU) گفت: کهکشان‌ها در بيرون راندن مواد از خودشان مهارت دارند. وقتي کهکشان‌ها جرم زيادي را به بيرون مي‌رانند، مقداري از مواد موجود در شکل گيري ستاره‌ها را از دست مي‌دهند و اگر مقدار خاصي از اين مواد را از دست بدهند، اين کهکشان ديگر نمي‌تواند ستاره تشکيل دهد. بنابراين ديدن اين پديده هاي جالب زماني که کهکشان راه شيري ساختار گازي تشکيل ستاره خود را از دست مي‌دهد هيجان انگيز است و اين باعث مي‌شود به اين موضوع فکر کنيد که در آينده چه اتفاقي رخ خواهد داد.

وي گفت: باد در مرکز کهکشان راه شيري که با نام "حباب‌هاي فِرمي"(Fermi Bubbles) شناخته مي‌شود از زمان کشفش در يک دهه پيش تاکنون موضوع بحث بسياري از مقالات بوده است. در پديده حباب‌هاي فرمي، دو گوي غول پيکر با گاز داغ و پرتوهاي کيهاني پر مي‌شوند. ما مشاهده کرديم که نه تنها گاز داغ از مرکز کهکشان ما مي‌آيد بلکه گازي که مي‌آيد بسيار سرد و بسيار متراکم است. اين گاز سرد بسيار سنگين است، بنابراين با سرعت کمتري مي‌چرخد.

اخترشناسان بر اين باورند که سياه چاله‌هاي کلان جرم تقريباً در همه کهکشان‌هاي عظيم، حتي کهکشان راه شيري ما قرار دارند. اما اين نکته که آيا اين سياهچاله گاز را بيرون رانده است يا هزاران ستاره عظيم آن را در مرکز کهکشان شيري منفجر کرده‌اند همچنان مبهم است.

دکتر "انريکو دي تئودورو"(Enrico Di Teodoro) يکي از محققان اين مطالعه از دانشگاه جانز هاپکينز گفت: ما نمي‌دانيم سياه چاله يا پديده تشکيل ستاره چگونه مي‌تواند سبب ايجاد اين پديده شود. ما هنوز به دنبال شواهد بيشتري هستيم، اما هرچه اطلاعات بيشتري در مورد آن پيدا کنيم موضوع پيچيده تر مي‌شود. ما مي‌بينيم که اين نوع فرآيندها در ساير کهکشان‌ها نيز اتفاق مي‌افتد اما با توجه به افزايش تعداد کهکشان‌هاي خارجي، تعداد سياهچاله‌هاي کلان جرم بسيار بيشتر خواهد شد و به همان ميزان فعاليت تشکيل ستاره‌ها نيز بيشتر خواهد شد و در نتيجه خروج مواد از کهکشان آسان‌تر مي‌شود و اين کهکشان‌ها چنان از ما دور هستند که ما نمي‌توانيم جزئيات زيادي را درباره آنها بدانيم.کهکشان ما تقريباً مانند آزمايشگاهي است که مي‌توانيم با ديدن مواردي در آن پي ببريم که عملکرد کهکشان‌ها چگونه است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar