ساخت دستگاه از بین برنده ویروس و باکتری برای اماکن عمومی در کشور

ايسنا/ دکتر اميرحسام آقايي، مديرعامل اين شرکت دانش بنيان در اين خصوص گفت: ما در اين شرکت توانستهايم دستگاه «ازن ژنراتور» را توليد کنيم که طي شيوع اپيدمي کرونا براي ضد عفوني کردن هوا و سطوح مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي با اشاره به کارکرد دستگاه ازن ژنراتور گفت: دستگاه ازن ژنراتور، اکسيژن موجود در هوا را طي فرآيندي تبديل به گاز ازن ميکند و گاز ازن مولکولها را اکسيد ميکند؛ در ادامه بو و ميکروارگانيزمهايي چون ويروس، قارچ و باکتري به واسطه اين گاز ازن از بين ميروند.
وي با تاکيد بر اينکه ازن يکي از قويترين ضد عفوني کنندهها در جهان به شمار ميرود، افزود: اين ويژگي ازن باعث شده که از آن به عنوان مادهاي براي تصفيه در زمينههاي مختلفي چون تصفيه فاضلاب شهري، تهيه آب آشاميدني، صنايع غذايي، صنايع کاغذ و نساجي استفاده شود.
مديرعامل اين شرکت دانشبنيان گفت: گاز ازن در غلظت بالا براي انسان مضر است و به همين جهت روي دستگاه، تايمري نصب کردهايم که با تنظيم آن بتوان هوا و سطوح را بدون حضور افراد ضد عفوني کرد؛ با تنظيم تايمر، رأس ساعت تعيين شده گاز ازن در محيط منتشر شده و پس از استريل کردن خاموش ميشود و عمل ضد عفوني سطوح و محيط را انجام ميدهد.
آقايي با اشاره به ميزان ضدعفوني اين دستگاه در مدت زمان معلوم گفت: اين دستگاه با انتشار گاز ازن با غلظت ۲۵ ppm ميتواند در مدت زمان يک ساعت ۱۰۰ متر مربع را ضد عفوني کند. با توجه به اينکه گاز ازن داراي نيمعمر بوده، پس از چندساعت مجدداً به اکسيژن تجزيه ميشود.
مديرعامل اين شرکت دانش بنيان گفت: اين دستگاه در راستاي از بين بردن انواع ويروس، باکتري، کپک، قارچ، از بين بردن انواع ترکيبات آلي فرار (VOCs) موجود در هوا مانند فرمالدهيد، بنزن، هيدرازين، از بين بردن بوي باقي مانده و نامطبوع سيگار و انواع دخانيات (SHS deodorizer) ، حذف فوري بو و دود از فضا استفاده ميشود.
وي تاکيد کرد: از اين دستگاه ميتوان در محلهايي مانند منزل، هتل، دفتر کار، اتومبيل، فروشگاه، رستوران، بانک، فرودگاه، ترمينال و سالن ورزشي استفاده کرد.
بر اساس اعلام وزارت علوم، آقايي با بيان اينکه اين دستگاه تاييديههاي لازم براي توليد را اخذ کرده است، بيان کرد: اين محصول در سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي به توليد رسيده است.