هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره پلاسمادرمانی

فارس/ سازمان بهداشت جهاني هشدار داد: استفاده از پلاسماي خون بازماندگان کوويد ۱۹ براي معالجه ساير بيماران، هنوز يک آزمايش تجربي تلقي ميشود.
اين سازمان از اينکه آمريکا پلاسمادرماني را به تازگي براي بهبود حال بيماران وخيم مبتلا به کرونا تأييد کرده، ابراز نگراني کرده و تأييد کرده که هنوز مطالعات رسمي در اين زمينه در حال تکميل است.
سازمان غذا و داروي آمريکا روز گذشته استفاده از پلاسماي خون بهبوديافتگان COVID-۱۹ را به عنوان يکي از شيوههاي درمان اين بيماري تاييد کرد.
سوميا سواميناتان، دانشمند ارشد سازمان بهداشت جهاني درباره پلاسمادرماني مبتلايان به کرونا گفت: تاکنون نتايج قطعي نيست و کيفيت شواهد موجود بسيار پايين است.
سيستم ايمني بدن نيروي دفاعي بدن است، زماني که ويروس به بدن حمله ميکند، ارتشي از سلولهاي دفاعي شامل گلبولهاي سفيد براي مقابله با ويروس فرستاده ميشوند. اين گلبولها براي مقابله با ويروس از خودشان آنتيبادي ترشح ميکنند، اين آنتيباديها براي هميشه در قسمتي از خون که پلاسما نام دارد، باقي ميمانند.
محققان ميگويند: «اگر فردي پس از ابتلا به بيماري کوويد۱۹ بهبودي يابد به احتمال زياد مقادير زيادي از اين آنتيباديها در پلاسماي خونش وجود دارد. ايده اصلي اين است که بخشي از پلاسما فرد بهبود يافته را گرفته و آنرا به بيماران با بيماري شديد تزريق کنيم، اميدواريم که اين آنتيباديها سيستم ايمني بدن بيمار را تحريک کنند تا ويروس را پيدا کرده و شروع به از بين بردن آن کنند».