آغاز آزمایش انسانی واکسن کرونای دانشگاه "کمبریج" در پاییز

ايسنا/ دانشگاه "کمبريج" قصد دارد آزمايش باليني واکسن احتمالي خود براي مقابله با "کوويد-۱۹" را در پاييز پيش رو آغاز کند.
اين دانشگاه اعلام کرد که پس از دريافت بودجه ۱.۹ ميليون پوندي(۲.۵ ميليون دلاري) از دولت انگليس، آزمايش باليني واکسن کروناي خود را در پاييز آغاز ميکند.
محققان پروژه توسعه اين واکسن گفتند که رويکرد آنها از توالي ژنتيکي کليه کروناويروسهاي شناخته شده استفاده ميکند تا پاسخ ايمني بدن را برانگيزد و به جلوگيري از بروز عوارض منفي پاسخ ايمني التهابي زياد کمک کند.
"جاناتان هني"( Jonathan Heeney) سرپرست آزمايشگاه ويروسي "زونوتيکز"( Zoonotics) در دانشکاه کمبريج اظهار کرد، ما به دنبال قطعات مهمي از ويروس هستيم که ميتوانيم براي ساخت واکسن استفاده کنيم تا پاسخ ايمني بدن در جهتي درست هدايت شود.
وي ادامه داد، درنهايت، هدف ما اين است که واکسني بسازيم که نه تنها از بدن در برابر ويروس" SARS-CoV-۲" محافظت ميکند، بلکه ميتواند اين عملکرد محافظتي را در برابر کروناويروسهاي ديگر که ممکن است از حيوانات به انسان سرايت کنند، ايجاد کند.
واکسن کرونا دانشگاه کمبريج "DIOS-CoVax۲" نام دارد و مبتني بر "دياناي"(DNA) است. ساختارهاي آنتيژن که توسط رايانه توليد شدهاند، توسط ژنهاي مصنوعي رمزگذاري ميشوند که سپس ميتواند سيستم ايمني بدن را دوباره برنامهنويسي کند تا آنتيباديهايي در برابر کروناويروس توليد کند.
دانشگاه کمبريج اعلام کرد که روش وکتور(حامل) DNA در مراحل اوليه آزمايش نشان داده که در تحريک پاسخ ايمني بدن در ساير عوامل بيماريزا، ايمن و موثر است.
گرچه واکسن کروناي دانشگاه کمبريج نسبت به ساير واکسنها ديرتر ساخته شده، ولي واکسن " DIOS-CoVax۲" نيازي به نگهداري در هواي سرد ندارد و ميتواند بدون سوزن به بدن فرد رسانده شود. اين ويژگي باعث ميشود که به گسترش بيشتر واکسن در سطح جهاني کمک شود.