نماد آخرین خبر

گونه ای از باکتری ۳ سال در فضا زنده مانده است

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
گونه ای از باکتری ۳ سال در فضا زنده مانده است

ديجياتو/ براساس يک پژوهش جديد نوعي باکتري که مقاومت بالايي در برابر تشعشع و ديگر خطرات زيست محيطي دارد براي مدت سه سال در ايستگاه فضايي بين المللي زنده مانده است.
در يکي از ماموريت هاي فضايي ژاپن موسوم به Tanpopo گلوله هايي از باکتري Deinococcus خشک شده درون صفحاتي از آلومينيوم پيچيده شد و سپس درون پنل هاي خارج از ايستگاه فضايي بين المللي در مقابل تشعشعات کيهاني قرار داده شد.

باکتري Deinococcus در زمين يافت مي شود و به خاطر توانايي اش براي زنده ماندن در شرايط دشوار از جمله سرما، بي آبي و محيط هاي اسيدي به باکتري Conan شهرت يافته. در کتاب رکوردهاي گينس از اين باکتري با عنوان مقاوم ترين گونه حيات در برابر تشعشع ياد شده است.

به گفته دانشمندان اين باکتري ميتواند تا سه هزار برابر ميزان تشعشعي که براي انسان مرگبار است را تحمل کند. دانشمندان در ابتدا اين باکتري را درون قوطي هاي کنسرو گوشت قرار دادند که طي فرايند استريليزاسيون در معرض پرتو قرار مي گيرند. آنها در ادامه در بازه زماني ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ گلوله اي خشک شده از اين باکتري را درون آزمايشگاهي به نام Exposed Facility قرار دادند که خارج از ماژول ژاپني ايستگاه فضايي بين المللي موسوم به کيبو قرار دارد.

اين آزمايش براي تست فرضيه پان اسپرميا انجام شد که براساس آن ميکروب ها ميتوانند از سياره اي به سياره ديگر انتقال يافته و حيات را پخش کنند.
آکيهيو ياماگيشي مولف مقاله اي که در همين رابطه منتشر شده و مدير ماموريت فضايي Tanpopo (به معناي قاصدک) با همراهي تيم خود در سال ۲۰۱۸ فضاپيما و چند بالون تحقيقاتي را به آسمان ها فرستاد تا باکتري Deinococcus که در ارتفاع ۱۲ کيلومتري از زمين شناور بود را پيدا کند.

در ادامه پروفسور ياماگاشي که در دانشگاه داروسازي توکيو نيز بيولوژي مولکولي تدريس مي کند اين گمانه زني را مطرح کرد که باکتري مورد بحث احتمالا ميتواند در فضا و حتي سفرهايي که به سيارات ديگر با نوسانات دمايي بالا انجام مي شود نيز دوام بياورد و زنده بماند.

باکتري Deinococcus کلوني هايي بزرگتر از يک ميليمتر را تشکيل مي دهد و در ماموريت Tanpopo نمونه هايي از اين باکتري در قالب گلوله هايي با ضخامت هاي متفاوت تهيه و درون صفحات آلومينيومي قرار داده شدند. دانشمندان در ادامه طي يک بازه زماني سه ساله به جمع آوري اطلاعات در مورد اين باکتري پرداختند.

البته نتايج به دست آمده کاملا به ضخامت گلوله هاي تهيه شده از باکتري بستگي داشت. گلوله هايي که ضخامت شان از ۰.۵ ميليمتر بيشتر بود توانستند که در اين دوره زنده بمانند هرچند که DNA آنها آسيب ديده بود با اين حال باکتري هايي که در سطح رويي اين گلوله ها يا کلوني ها قرار داشتند مرده بودند.

اين نتايج در نهايت يک چيز را نشان مي دهند و آن احتمال انتقال ميکروب ها به فضا و سيارات ديگر ظرف چند سال آينده.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره