کرونا در مبتلایان به سرطان خون کُشندهتر است
ايسنا/ پزشکان در يک مطالعه جديد تاييد کردند که بيماران مبتلا به سرطان خون در مقايسه با ساير مبتلايان به کوويد ۱۹ بيشتر با خطر مرگ مواجه هستند.
متخصصان در اين مطالعه ميگويند: اين يافته به راهنماييِ پزشکان و بيماران درباره خطرات کوويد-۱۹ در بيمارستان براي مبتلايان به انواع مختلف سرطان کمک خواهد کرد.
اين مطالعه که در نشريه تخصصي «لانست انکولوژي» (Lancet Oncology) منتشر شده است، مرگ ۳۱۹ بيمار را که بخشي از پروژه نظارت بر ويروس کرونا در بين بيماران سرطاني در انگليس بودند در فاصله ماههاي مارس و مه سال جاري ميلادي (۲۰۲۰) بررسي کرد.
آنها دريافتند ۲۹۵ بيمار در اثر ابتلا به کوويد-۱۹ جان باختهاند و بيماراني که به سرطانهاي خوني نظير لوکمي، ليمفوما و ميلوما مبتلا بودند به نحوي قابل توجه در معرض خطر مرگ و مير بالاتري قرار داشتند به ويژه اگر اخيرا شيميدرماني کرده بودند.
در ميان ۲۲۴ نفري که از سرطان خون رنج برده و با ابتلا به ويروس کرونا در بيمارستان بستري شدند، بيش از ۳۶ درصد جان باختند.
تاثير کوويد-۱۹ بر خون يکي از ويژگيهاي قابل توجه اين بيماري در بيمارستانها و در ميان بيماران وخيم است که دچار انسداد خون در ريهها، قلب و مغز ميشود که مضر است و گهگاه مرگبار خواهد بود.
در آغاز، اين ويروس به عنوان عامل يک بيماري تنفسي شناخته شد که عمدتا به ريههاي فرد آسيب ميرساند اما پزشکان يکي از پيامدهاي آن که «خون چسبناک» لقب گرفته را نيز گزارش کردهاند.
در ماه آوريل تحقيقي در نشريه لانست نشان داد اين ويروس بر سلولهاي موجود در رگهاي خوني اثر ميگذارد.
وقتي محققان حساب سن، جنسيت و ديگر ويژگيهاي فردي بيماران را کنار گذاشتند، افراد مبتلا به لوکمي در مقايسه با فردي معمولي که به سرطان مبتلا است، دو برابر بيشتر احتمال دارد که پس از آلوده شدن به ويروس کرونا جان بازند.
براي بيماران مبتلا به ليمفوما ۷۲ درصد و افراد مبتلا به ميلوما ۶۵ درصد بيشتر احتمال دارد که در اثر ابتلا جان خود را از دست بدهند.
چيزي که در اين تحقيق مشخص نيست اين است که معلوم نيست چند نفر از افرادي که سرطان خون دارند و به اين ويروس مبتلا شدهاند به بيمارستان مراجعه نکرده يا فقط علائم خفيف بيماري را نشان دادهاند که با در نظر گرفتن آن افراد، نرخ مرگ در ميان اين گروه کاهش خواهد يافت.