عملکرد ۱۰۰ درصدی ماسک جراحی در جلوگیری از ورود ذرات آلوده به هوا
ايسنا/ محققان "دانشگاه ادينبرو" در مطالعه اخيرشان اظهار کردهاند ماسکهاي پنبه اي/نخي دستساز ميتوانند در صورت سرفه يا صحبت کردن از ورود ۹۹.۹ درصد قطرات کروناويروس به هوا جلوگيري کنند اما ماسکهاي جراحي ۱۰۰ درصد در جلوگيري از ورود قطرات به هوا در صورت سرفه يا صحبت کردن موثر هستند.
شواهد زيادي نشان داده است که استفاده از ماسک ميتواند از انتقال ويروس کرونا افراد آلوده به ديگران جلوگيري کند. حال يک مطالعه جديد نشان داده که ماسکهاي نخي دست ساز/خانگي ميتوانند تا حدود ۹۹.۹ درصد از ورود قطرات دهان در هنگام سرفه يا صحبت کردن جلوگيري کنند که اين ميزان در ماسکهاي جراحي به ۱۰۰ درصد نيز ميرسد.
آزمايشات نشان داد فردي که ۶ فوت(۱.۸ متر) دور از شخصي است که بدون ماسک ايستاده است در معرض خطر بسيار بسيار زيادي براي ابتلا نسبت به ايستادن کنار شخصي با فاصله۱.۵ فوت (۰.۴ متر) که ماسک دارد، قرار دارد.
طي اين مطالعه محققان دو نوع ماسک (ماسکهاي جراحي و ماسکهاي تک لايه پنبه اي) را بررسي کردند.
محققان دو نوع شبيه سازي را اجرا کردند. اولين مورد با مانکن خارج کننده قطرات فلورسنت و دومي با بررسي داوطلبان در شرايط صحبت کردن و سرفه بود.
آنها براي تعيين کميت تعداد قطرات در هوا از نور صفحه ليزر و نور فرابنفش براي آنهايي که روي يک سطح قرار گرفتند، استفاده کردند. هنگامي که مانکن از هر دو ماسک صورت استفاده ميکرد ، کمتر از يک در ۱۰۰۰ ذره از قطرات دهان هنگام صحبت يا سرفه به بيرون پاشيده ميشد، اما هنگامي که ۶ داوطلب بدون ماسک صحبت و سرفه کردن ، بين دهها و هزاران ذره در هوا پاشيده ميشد. عملکرد ماسک جراحي کمي بيشتر از ماسک خانگي بود؛ زيرا باعث ميشد هيچ ذرهاي به هوا وارد نشود. اين ذرات برخلاف ذرات بزرگتري که در عرض چند ثانيه ميتوانند روي يک سطح قرار گيرند، ميتوانند ساعت ها در هوا بمانند.