ايسنا/ اگرچه تاکنون روش درماني براي مقابله با بيماري آلزايمر ارائه نشده است اما محققان به دنبال فهم بهتر فاکتورهاي تاثيرگذار بر افزايش خطر ابتلا به بيماري آلزايمر هستند.

 محققان در بررسي هاي خود به فاکتورهاي خطرزاي متعددي دست پيدا کرده اند که ممکن است خطر ابتلا به بيماري آلزايمر را افزايش دهند.

سطح تحصيلات: پايين بودن ميزان تحصيلات با افزايش خطر ابتلا به بيماري آلزايمر مرتبط است. نتايج مطالعاتي که در گذشته انجام گرفته نشان مي دهد هر چه فرد مدت زمان بيشتري را صرف کسب علم و تحصيل کند کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل قرار دارد.

انجام فعاليت هاي مغزي: شواهد نشان مي دهد فعال نگه داشتن مغز به پيشگيري از زوال عقل کمک مي کند. فعاليتهايي از قبيل حل کردن جدول مغز را تحريک و ارتباط ميان سلول هاي مغز را تقويت مي کند.

فشار خون بالا در ميانسالي: سلامت قلب و مغز در ارتباط با يکديگر هستند. نتايج بررسي هاي انجام شده حاکي از آن است فشار خون بالا در دوران ميانسالي با خطر ابتلا به آلزايمر مرتبط است. بيماري قلبي در مبتلايان به فشار خون بالا بر تامين خون و مواد مغذي مورد نياز مغز تاثير مي گذارد.

ديابت: بررسي ها حاکي از آن است ديابت با خطر ابتلا به بيماري آلزايمر مرتبط است. بيماري ديابت موجب مي شود تا بدن قادر به توليد مطلوب انسولين نباشد. اين تغييرات مي تواند روش ارتباط سلول هاي مغزي و عملکرد حافظه را تحت تاثير قرار دهد.

شاخص توده بدني: بالا بودن شاخص توده بدني (BMI) در افراد کمتر از ۶۵ سال با افزايش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط است. نتايج مطالعات نشان مي دهد شاخص توده بدني بين ۱۸.۵ و ۲۴.۹ در افراد کمتر از ۶۵ سال خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش مي دهد.

ضربه به سر: وارد شدن ضربه به سر در گذشته فاکتور خطرزا به حساب مي آيد و طبق شواهد چنين حوادثي به بروز بيماري زوال عقل کمک مي کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar