نماد آخرین خبر

دستگاه بخور باعث رشد بیشتر ویروس کرونا می‌شود

منبع
مهر
بروزرسانی
دستگاه بخور باعث رشد بیشتر ویروس کرونا می‌شود

مهر/ متخصص غدد و متابوليسم کودکان، گفت: دستگاه بخور براي مرطوب نگه داشتن مناسب نيست زيرا باعث رشد بيشتر ويروس کرونا مي شود.
شاداب صالح پور، با اشاره به بازگشايي مدارس، اظهار کرد: درروزهايي که کرونا همچنان ادامه دارد، بازگشايي هاي حضوري نيازمند رعايت اصول بهداشتي و ايمني از سوي کادر آموزش، دانش آموزان  و والدين است.

وي تاکيد کرد: دانش آموزان بايد با رعايت حداکثري دستورالعمل‌هاي بهداشتي در کلاس‌هاي درس حاضر شوند.

صالح پور با بيان اين که حضور کودکان در محيط هاي اجتماعي  ضرورتي انکارناپذير است توضيح داد: کودکان بايد با سايرهمسالان خود در ارتباط باشند چرا که اين مهم در شکل گيري شخصيت اجتماعي و علمي کودکان بسيار موثر است.


به گفته عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، تقويت زيرساخت‌هاي بهداشتي و آموزشي در دوران کرونا، يک ضرورت است و حضور دانش آموزان در کلاس ها به صورت حضوري بستگي به تامين اين زيرساخت ها دارد.

وي عنوان کرد: به نظر مي رسد در صورت تامين زيرساخت ها به شرط رعايت کامل پروتکل هاي بهداشتي تجربه برقراري کلاس هاي حضوري توام با آموزش هاي مجازي مي تواند تا پايان پاندمي کرونا کمک کننده باشد.

صالح پور نسبت به حضور دانش آموزان با بيماري هاي زمينه اي مانند آسم، بيماري هاي قلبي عروقي، خود ايمني و ديابت و همچنين دانش آموزاني که داروهاي سرکوب کننده سيستم ايمني(کورتون) مصرف مي کنند در مدرسه هشدار داد و گفت: والدين اين دانش آموزان بايد ضمن اطلاع رساني وضعيت عمومي و جسماني فرزند خود به مسوولان مدرسه پيش از هر اقدامي با پزشک مشورت کنند.

وي تاکيد کرد: کودکاني که در گروه هاي پرخطر ابتلا به بيماري ها قرار دارند بيش از سايرين در معرض عفونت هاي تنفسي قرار دارند بنابراين بايد با دقت و وسواس بيشتري در مدارس حاضر شوند.

صالح پور، ضرورت آموزش نکات و توصيه هاي بهداشتي را به دانش آموزان مورد تاکيد قرار داد و خطاب به والدين توصيه کرد: کودکان کاملا آموزش پذير هستند و دربسياري از موارد حتي بيشتر از بزرگسالان قوانين و مقررات را رعايت مي کنند بنابراين بايد به کودکان آموزش داد مواردي چون داشتن ماسک و دستکش و اصول استفاده صحيح و دفع مناسب آن، رعايت حداقل فاصله يک متري با هم کلاس ها و کارکنان مدارس، ممنوع بودن دست دادن و روبوسي در مدرسه، به همراه داشتن لوازم التحرير و خودداري از به اشتراک گذاري وسايل خود توجه داشته باشند.

فوق تخصص غدد و متابوليسم کودکان ازمديران مدارس خواست از تجمعات بدون رعايت فاصله مناسب در محوطه مراکز آموزشي و کلاس درس معلمان جلوگيري کنند.

صالح پور افزود: بهتر است دانش آموزان درمنزل وعده غذايي را صرف کنند و درصورت نياز بايد ضمن شست و شوي دست ها، بسته هاي مواد خوراکي قبل از مصرف کاملا شسته و يا ضدعفوني شود.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، با بيان اينکه خانواده ها به محض مشاهده علائم بيماري نظير تب، سرفه و يا علائم گوارشي بايد با پزشک در ارتباط باشند، توضيح داد: ارتباط با پزشک صرفا به معناي برقراري ارتباط حضوري نيست بلکه مي توان در دوران پاندمي به صورت مجازي و يا تماس تلفني از مشاوره پزشک متخصص بهره مند شد.

صالح پور گفت: تهوع، استفراغ، دل درد، قرمزي يا پوسته پوسته شدن پوست مي تواند از ديگر نشانه هاي ابتلا به کرونا باشد که بايد در صورت مشاهده از سوي والدين اقدامات بعدي انجام شود.

وي، بهره مندي از مشاوران تخصصي وزارت بهداشت واستفاده از کتابچه ها و گايدلاين هاي راهنماي بهداشتي از سوي والدين را يکي ديگر از راههاي کنترل و درمان کرونا ذکر کرد.

فوق تخصص غدد و متابوليسم کودکان با اشاره به اهميت تقويت سيستم ايمني براي مقابله با کرونا تاکيد کرد: تغذيه متعادل به سيستم ايمني کمک مي کند ولي هيچ ماده غذايي يا مکملي وجود ندارد که بتواند سيستم ايمني را فراتر از حد طبيعيش تقويت کند.

وي در ادامه با اشاره به نقش ويتامين D در تقويت سيستم ايمني بدن از جمله پيشگيري از بيماري‌هاي حاد تنفسي و در شرايط کنوني ضرورت استفاده مکرر از مکمل ويتامين D در تمامي گروه‌هاي سني را يادآور شد.

صالح پور با بيان اين که دريافت ويتامين دي کافي فقط از راه تغذيه کار آساني نيست گفت: غذاهاي سرشار از ويتامين دي انواع ماهي‌هاي روغني و تخم مرغ هستند ولي براي دريافت مقدارکافي از اين ويتامين بايد به صورت روزانه وبا مشورت پزشک ويتامين دي به صورت قطره و يا قرص مصرف شود.

عضو هيئت علمي دانشگاه مصرف ساير ويتامين ها نظير ويتامين A ، C و زينک را با مشورت پزشک براي دانش آموزاني که دچار مشکلاتي نظير سوء جذب و يا بيماري ضعف سيستم ايمني هستند ضروري ذکر کرد.

وي با بيان اينکه تب، علائم تنفسي و گوارشي شايع‌ترين علل عفونت با ويروس کرونا به شمارمي رود توضيح داد: تب مي‌تواند به عنوان يک علامت هشداردهنده در شک به عفونت با ويروس کرونا مطرح باشد بنابراين در اويلن اقدام استفاده از داروهاي تب بر، مصرف مايعات فراوان و چاي کم رنگ توصيه مي شود.

اين استاد دانشگاه به والدين توصيه کرد: هرگز نبايد کودکان را وادار به تغذيه  کنيم چرا که آثار مخرب اين اقدام  به مراتب خطرناک تر از منفعت آن است.

پرهيز از مصرف فست فود ها و استفاده از ماست و آب ميوه هاي طبيعي يکي ديگر از مواردي بود که صالح پور، ضرورت آن را در دوران مشاهده علائم بيماري مورد توجه قرار داد و گفت: مصرف گوشت نيز در دوران بيماري هيچ گونه منعي ندارد و گوشت سفيد، قرمز، انواع کربوهيدارت ها و ميوه ها متناسب با ميل کودک بايد مصرف شود.

وي تاکيد کرد: بايد تا پايان پاندمي کرونا و براي کاهش ريسک انتقال ويروس تمامي مواد غذايي بسته بندي نيز با دقت شست و شو، ضدعفوني  و طبخ شود.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، رشد بيشتر ويروس کوويد ۱۹ در محيط‌ هاي مرطوب را يادآور شد و خاطرنشان کرد: دستگاه بخور براي مرطوب نگه داشتن مناسب نيست زيرا باعث رشد بيشتر ويروس کرونا مي شود. همچنين والدين توجه داشته باشند اگر در منزل کسي مبتلا باشد با روشن کردن دستگاه بخور ممکن است احتمال انتقال ويروس به اطرافيان افزايش پيدا کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar