تولید چرم از قارچ!

ايسنا/ محققان ميگويند که ميتوان قارچها را تحت فشار قرار داد و از طريق شيميايي فرآوري کرد تا براي رقابت با چرم، مادهاي کاملا محکم ساخت.
چرمهاي سنتي و گزينههاي جايگزين آن معمولا از حيوانات و پليمرهاي مصنوعي به دست ميآيند.
اما توليد چرم مانند ساير صنايع وابسته به دام، براي محيط زيست بد است چرا که به زمين و منابع زياد نياز دارد و گازهاي گلخانهاي مانند کربن دياکسيد توليد ميکند.
"الکساندر بيسمارک"(Alexander Bismarck) از دانشگاه وين گفت: اينجاست که موادي مانند قارچها نقش پررنگتري پيدا ميکنند که کربندي اکسيد توليد نميکند و همچنين قابل تجزيه است.
محققان اين دانشگاه اعلام کردند که ميتوان از طريق قارچها با بازيافت محصولات جانبي کم هزينه کشاورزي و جنگلداري، موادي مانند خاک اره توليد کرد.
اين ماده به عنوان خوراکي براي رشد ميسليوم که تودهاي از نخهاي قارچي کشيده شده است، عمل ميکند. در نتيجه طي دو هفته ميتوان توده قارچي را برداشت کرد.
بيسمارک ادامه داد، در نتيجه، اين ورقههاي زيست توده قارچي مانند چرم به نظر ميرسند و از نظر مواد و خواص لمسي با چرم قابل مقايسه است.
اولين شرکتهاي زيست فناوري در حال بازاريابي مواد به دست آمده قارچ هستند و محققان براي عايقبندي از قارچ دکمهاي سفيد موادي مانند کاغذ و فوم ساختند.
محققان پروژه معتقدند، قارچها به عنوان ماده اوليهاي براي جايگزيني با چرم گاوي و مصنوعي، يک گزينه مناسب از نظر اجتماعي، ارزان و دوستدار محيط زيست است که ميتواند مورد توجه ويژه مصرف کنندگان و شرکتهاي پايدار و همچنين وگانها باشد.
پيشرفتهاي قابل توجه در اين فناوري و تعداد فزاينده شرکتهايي که در حال توليد گزينههاي چرمي مبتني بر زيست توده هستند، نشان ميدهد که اين ماده جديد نقش قابل توجهي در آينده پارچههاي دوستدار محيط زيست دارد.
در همين حال، گزينههاي پلاستيکي از سوختهاي فسيلي ساخته ميشوند و زيست تخريبپذير نيستند.
بيسمارک افزود، ما فکر ميکنيم که چرم مصنوعي که گاهي اوقات به آن "چرم وگان" گفته ميشود براي محيط زيست بهتر است.