نماد آخرین خبر

خلاقانه‌ترین اختراع دانشمندان برای جلوگیری از شیوع کرونا

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
خلاقانه‌ترین اختراع دانشمندان برای جلوگیری از شیوع کرونا

باشگاه خبرنگاران/ با گذشت بيش از ۸ ماه از شيوع جهاني ويروس کرونا، هنوز کشور‌ها موفق به پيدا کردن راهکاري براي مقابله موثر با آن نشده اند. همچنين بارقه‌هاي اميد براي يافتن واکسن کرونا در آينده بسيار نزديک وجود ندارد و براساس اعلام سازمان جهاني بهداشت نبايد تا اواسط سال ۲۰۲۱ انتظار ورود واکسن کوويد ۱۹ را به بازار داشته باشيم. در کنار تلاش‌هاي غول‌هاي داروسازي جهان براي يافتن واکسن کرونا، دانشمندان به دنبال راهکاري براي جلوگيري از شيوع بيماري در جامعه هستند و به تازگي دانشمندان آمريکايي به راهکاري در اين زمينه دست يافته اند.

بر اين اساس، دانشمندان دانشگاه واشنگتن به تازگي يک پروتئين مصنوعي را اختراع کرده اند که مي‌تواند با اتصال به ويروس کرونا مانع از شيوع آن در محيط و بيمار شدن افراد شود. دانشمندان اميدوارند با استفاده از اين پروتئين مصنوعي بتوانند زنجيره شيوع را در جامعه قطع کنند.

محققان مي‌گويند مي‌توان از اين پروتئين مصنوعي براي توليد اسپري‌هاي مخصوص استفاده کرد که افشانه کردن اين اسپري در بيني افراد، باعث مي‌شود ويروس کرونا در محيط پس از عبور از مجاري بيني خنثي شود و نتواند فرد را به کوويد ۱۹ مبتلا کند.

دانشمندان تاکيد دارند هنوز مراحل انجام اين طرح در محيط آزمايشگاهي بايد ادامه يابد، اما ما همچنان اميدواريم روش موثري براي کنترل شيوع ويروس را بيابيم. ما براي توليد اين پروتئين برخلاف آزمايشاتي که در گذشته انجام شده است از موجودات زنده و حيوانات استفاده نکرده و از مهندسي ژنتيک براي توليد آن بهره گرفتيم.

در اين روش، مولکول‌هاي ريز پروتئين توليد شده با اتصال به شاخک‌هاي ويروس کرونا، منجر به خنثي شدن آن مي‌شوند. زماني که شاخک‌هاي ويروس درگير پروتئين شوند ديگر نمي‌توانند به سلول‌هاي زنده بدن انسان متصل شده و باعث بيماري فرد شوند.

دانشمندان دانشگاه واشنگتن با بررسي بيش از ۲ ميليون مولکول مختلف پروتئين، در نهايت ۱۱۸ هزار مولکول پروتئين را در اين زمينه در محيط آزمايشگاهي ترکيب، توليد و آزمايش کردند. آن‌ها موفق شدند يک مولکول پروتئين را که به صورت موثر باعث خنثي شدن ويروس کرونا مي‌شد را شناسايي و تکثير کنند. از اين مولکول مي‌توان به عنوان پودر و اسپري در بيني و مجاري تنفسي افراد استفاده کرد.

اين تحقيقات يکي از ده‌ها پژوهشي است که در حال حاضر در ايالت‌هاي مختلف آمريکا براي مقابله با ويروس کرونا در حال انجام است. دولت آمريکا نتوانسته است تاکنون شيوع کوويد ۱۹ را در کشور کنترل و مديريت کند. از زمان شيوع ويروس کرونا در ايالات متحده، بيش از ۶ ميليون و ۴۰۰ هزار تن به آن آلوده و از اين ميان، ۱۹۱ هزار تن جان خود را از دست داده اند.
 
پيش‌تر نيز دانشمندان دانشگاه کاليفرنيا يک اسپري حاوي آنتي بادي (پادتن) براي مقابله با شيوع ويروس کرونا اختراع کرده بودند. دانشمندان مي‌گويند اين اسپري حتي بهتر از استفاده از ماسک و دستکش، مي‌تواند مانع انتقال ويروس از راه تنفس به افراد سالم و آلوده شدن آن‌ها شود. اين اسپري مخصوص استفاده در بيني است و در صورتي که فرد آن را استنشاق کند عوارض جانبي ندارد.

يکي از دانشمندان در اين رابطه گفت: ما اميدواريم با استفاده از اين روش در کوتاه مدت مانع از انتقال ويروس کرونا در ميان هزاران نفر شويم. در صورت کنترل شيوع ويروس در کوتاه مدت، مي‌توانيم اميدوار باشيم واکسن کرونا بزودي کشف شود و ايمني بلند مدت در مقابل کوويد ۱۹ در جامعه حاصل شود. اين اسپري بيني حاوي آنتي بادي‌هايي (پادتن) است که شبيه سيستم ايمني بدن انسان کار مي‌کنند. جنس اين آنتي بادي‌ها از پروتئين است و در خون پستانداراني همانند لاما (شتر بدون کوهان) و شتر يافت مي‌شوند. با اين حال، اين آنتي بادي‌ها از خون اين جانوران استخراج نشده است بلکه در محيط آزمايشگاهي و با مهندسي ژنتيک با هدف مقابله با ويروس کرونا توليد شده است.

مطالعات آزمايشگاهي نشان داده است اين آنتي بادي‌ها با گيرانداختن ويروس کرونا در بيني، آن‌ها را غيرفعال مي‌کنند و ويروس ديگر نمي‌تواند به سلول‌هاي بدن انسان حمله کند. محققان مي‌گويند در صورت تاييد نهايي اين اسپري، مي‌توان در زماني کوتاه به توليد انبوه آن رسيد. پيتر والتر، استاد دانشگاه کاليفرنيا در اين رابطه گفت: اين اسپري بسيار کارآمدتر از وسائل حفاظتي مانند ماسک و دستکش مي‌تواند در مقابل ويروس کرونا عمل کند. اين اسپري مي‌تواند نقش بسيار مهمي در غيرفعال کردن ويروس کرونا در بيني و توقف آن براي ورود به سيستم تنفسي داشته باشد. براي آن‌هايي که به واکسن کرونا دسترسي ندارند، استفاده از اين اسپري مي‌تواند بهترين راهکار باشد.

دولت فدرال اميدوار است با راهکار‌هاي علمي در زمينه مبارزه با ويروس توفيقي کسب کند. هم اينک دو واکسن کرونا از سوي دو غول داروسازي اين کشور با همکاري دولت در مرحله پاياني آزمايشات قرار دارد. دولت آمريکا به مقامات ايالتي وعده داده است خود را براي توزيع واکسن کرونا در اول ماه نوامبر (۱۱ آبان ماه) آماده کنند.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره