توسعه سیستمی که حالت خواب را با سیگنالهای رادیویی ردیابی میکند

ديجياتو/ تيمي از محققان MIT موفق به توسعه سيستمي شدهاند که ميتواند بدون استفاده از دوربين يا سنسور روي بدن و با سيگنالهاي راديويي روي وضعيت بدن افراد در حال خواب نظارت کند.
اين تيم يک سيستم نظارت روي ديوار با نام «BodyCompass» توسعه داده که با تحليل سيگنالهاي راديويي که از اجسام داخل اتاق بازگردانده ميشوند، کار ميکند. طبق گفته محققان، توسعه دستگاهي که بتواند روي وضعيت خواب نظارت داشته باشد، کاربردهاي زيادي دارد.
از چنين سيستمي ميتوان براي رديابي پيشرفت بيماري «پارکينسون» استفاده کرد، چرا که افراد با اين بيماري پس از مدتي توانايي خود براي چرخيدن در رختخواب را از دست ميدهند.
براي ايجاد تفاوت ميان سيگنالهاي راديويي که از اجسام و انسان به سيستم بازگردانده ميشود، اين سيستم روي سيگنالهايي که با سينه و شکم افراد برخورد ميکنند، تمرکز خواهد کرد. به بيان ديگر، اين سيستم روي اعضايي که در هنگام تنفس حرکت ميکنند، تمرکز ميکند. اين سيگنالها به فضاي ابري ارسال شده و سيستم BodyCompass وضعيت خواب فرد را تحليل ميکند.
محققان MIT براي آموزش شبکه عصبي خود و همچنين بررسي دقت آن، ۲۰۰ ساعت اطلاعات خواب از ۲۶ سوژه که روي سينه و شکم خود سنسور قرار داده بودند، جمع آوري کرد. طبق اعلام اين تيم، پس از يک هفته آموزش اين دستگاه، در ۹۴ درصد مواقع توانسته به درستي موقعيت بدن افراد را پيشبيني کند.
در آينده BodyCompass با ساير دستگاهها براي تغيير موقعيت بدن افراد جفت ميشود که براي مثال ميتوان به تشکهاي هوشمند اشاره کرد. با اين کار، دستگاه براي افراد مبتلا به صرع که در صورت خوابيدن در موقعيتي که ميتواند براي آنها خطرناک باشد، هشدار ارسال خواهد کرد. علاوه بر اين به پرستاران نيز اطلاع ميدهد که موقعيت بيمار را تغيير دهند. افراد عادي نيز ميتوانند از چنين دستگاهي براي خواب راحت در شب استفاده کنند.
يکي از اعضاي اين تيم فردا در کنفرانس «UbiComp 2020» اين سيستم را به نمايش خواهد گذاشت.