استفاده از برچسب کاغذی برای نظارت بر میزان گلوکز

ايرنا/ معمولا برچسبهاي مجهز به ميکروسوزن از يک قطعه پليمر ساخته ميشوند که سوزنها در سطح زيرين آن تعبيه شده است. محققان ژاپني، کاغذ را نيز به اين ساختار اضافه کردند. براي اين منظور ابتدا محققان مخلوطي از پليمرهاي زيستتخريبپذير و نمک ذوب شده را درون قالبهايي ريختند که داراي حفرههاي مخروطي شکل هستند تا ميکروسوزنها تشکيل شوند سپس اين قالب را روي يک برگ کاغذ برگرداندند تا سطح صاف ميکروسوزنهاي پليمري روي کاغذ قرار گرفته و پليمر به داخل حفرههاي ريز کاغذ نفوذ کند و ميکروسوزنها به کاغذ متصل شوند.
در مرحله بعد ميکروسوزنها درون محلولي قرار گرفتند که آنها را خنک کرده و نمک را از ساختار آن خارج ميکند. بدين ترتيب روي ميکروسوزنها هزاران حفره ريز ايجاد شد که امکان جذب مايعات بدن از لايه بالايي پوست را فراهم ميکنند. در آخرين مرحله نيز يک لايحه کاغذ حساس به گلوکز روي لايه کاغذي برچسب قرار گرفت.
در آزمايشات اوليه که با استفاده از نوعي ژل به نام آگار حاوي گلوکز محلول انجام شد، منافذ موجود در ميکروسوزنها با موفقيت مايع حاوي گلوکز را به سمت بالا هدايت کرده و به کاغذ حساس به گلوکز رساندند. وجود گلوکز موجب تغيير رنگ کاغذ شد و محققان توانستند ميزان گلوکز موجود در ژل را با دقت بالايي اندازهگيري کنند.
به گفته محققان علاوه بر اندازهگيري گلوکز، ميتوان از اين فناوري براي اندازهگيري ساير نشانگرهاي زيستي نيز استفاده کرد.
گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Medical Devices & Sensors منتشر شده است.