نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. مهم
علم و تکنولوژی

کشف نشانه‌های حیات در سیاره زهره

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کشف نشانه‌های حیات در سیاره زهره

ايسنا/ يک گروه بين‌المللي از ستاره‌شناسان، يک نشانه شيميايي در جو سياره زهره يافته‌اند که مي‌تواند با وجود زندگي در اين سياره مرتبط باشد.

‌اگرچه اين نشانه آنقدر قوي نيست که وجود زندگي را در زهره تاييد کند اما اين گروه بين‌المللي از پژوهشگران، در نشستي اظهار داشتند که آنها هر منبع شناخته شده ديگري را که شايد اين ماده شيميايي موسوم به "فسفين"(Phosphine) را توليد کند، رد کرده‌اند.

"سارا سيگر" (Sara Seager)، استاد فيزيک و علوم سياره‌اي دانشگاه "ام.آي.تي" (MIT) گفت: دليل جالب بودن اين موضوع اين است که ما گاز فسفين را کشف کرده‌ايم که به جو زهره تعلق ندارد. ما مي‌توانيم بگوييم که ممکن است اين موضوع، با وجود زندگي در اين سياره مرتبط باشد.

فسفين در زمين، توسط ارگانيسم‌هايي توليد مي‌شود که براي زنده ماندن به اکسيژن نيازي ندارند و يا مي‌توان آنها در آزمايشگاه به وجود آورد. ستاره‌شناسان طي سال‌هاي اخير، اين موضوع را مطرح کرده‌اند که فسفين مي‌تواند يک نشانه شيميايي باشد که با فرآيندهاي بيولوژيکي سيارات فراخورشيدي در ارتباط است.

"جين گريوز"(Jane Greaves)، استاد ستاره‌شناسي "دانشگاه کارديف"(Cardiff University) و پژوهشگر ارشد اين پروژه تصميم گرفت که ابرهاي زهره را با کمک "تلسکوپ جيمز کلرک ماکسول"(JCMT) دقيق‌تر مورد بررسي قرار دهد تا وجود فسفين را شناسايي کند. سپس بررسي‌ها با "آرايه ميلي‌متري بزرگ آتاکاما"(ALMA) ادامه يافت تا نتايج پژوهش، مورد تاييد قرار بگيرند اما پژوهشگران نتوانستند مقدار فسفين را محاسبه کنند.

گريوز گفت: ما توانستيم بسياري از موارد مانند آتش‌فشان‌ها، شهاب‌سنگ‌ها و حتي صاعقه‌ها را که موجب تقويت انرژي مي‌شوند، بررسي کنيم.

دانشمندان اظهار داشتند که ممکن است فرآيندهاي شيميايي يا فتوشيميايي ناشناخته‌اي نيز در اين ميان وجود داشته باشند.

گريوز ادامه داد: فسفين، يک زيست‌نشانگر است و مي‌تواند براي رسيدن به يک ريشه بيولوژيک، رديابي شود. کشف فسفين، نشان‌دهنده اين موضوع است که امکان دارد نشانه‌هاي زندگي در ابرهاي زهره وجود داشته باشند. من فکر مي‌کنم اين امکان وجود دارد که زهره، قابل سکونت باشد.

گريوز در پاسخ به اين سوال که آيا مطمئن است که ماده شيميايي کشف شده مي‌تواند فسفين باشد، گفت: هنگامي که داده‌هاي به دست آمده را مورد بررسي قرار داديم، دريافتيم که اين ماده شيميايي، قطعا فسفين است و ماده ديگري نيست.

وي افزود: گام بعدي ما پرداختن به اين موضوع است که چرا فسفين در زهره وجود دارد.

گريوز در پاسخ به اين سوال که آيا ريزارگانيسم‌ها مي‌توانند فسفين را در جو زهره توليد کنند، گفت: اين موضوع بسيار دشوار است که بخواهيم وجود فسفين را بدون وجود زندگي توضيح دهيم. ما روش ساده‌اي را در اختيار نداريم تا آزمايشي انجام دهيم که نشان دهد آيا امکان زنده ماندن در جو زهره وجود دارد يا خير.

وي افزود: ما نمي‌توانيم بگوييم که زندگي يقينا در زهره وجود دارد اما اميد زيادي نسبت به اين موضوع داريم. در هر حال نمي‌توانيم مطمئن باشيم که آزمايش‌ها از اين مرحله فراتر بروند. شايد بهترين راه حل اين باشد که فضاپيماهايي به زهره فرستاده شوند و نمونه‌هاي لازم را جمع‌آوري کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره