نماد آخرین خبر

۵ حقیقت جالب درباره سیاره "زهره"

منبع
ايسنا
بروزرسانی
۵ حقیقت جالب درباره سیاره "زهره"

ايسنا/ "آژانس فضايي اروپا" اخيرا با انتشار تصويري در حساب کاربري خود در اينستاگرام نوشت: آيا در مورد سياره زهره چيزي شنيده‌ايد؟

 در اينجا ما ۵ حيقيت جالب درباره اين سياره که توسط ماموريت "ونوس اکسپرس" (Venus Express) به دست آمده را برايتان بازگو مي‌کنيم.

۱. چندين سياره در منظومه شمسي از جمله زمين داراي گرداب‌هاي طوفان مانند هستند، جايي که ابرها و بادها به سرعت در اطراف قطب‌ها مي‌چرخند. برخي از اين‌ها اشکال عجيبي به خود مي‌گيرند؛ اما هيچ يک به اندازه گرداب قطب جنوب سياره زهره متغير يا ناپايدار نيستند.

۲. رادار و نقشه‌برداري جاذبه از سياره زهره، هزاران آتشفشان و دشت‌هاي گسترده آتشفشاني را نشان مي‌دهد که نشان‌دهنده اين موضوع است که آنها در ۵۰۰ ميليون سال گذشته نيز در سطح سياره ظاهر شده‌اند. به نظر مي‌رسد اين بدان معناست که اين سياره در حال حاضر داراي آتشفشان‌هاي فعال است، اما يافتن شواهد مستقيم اين امر دشوار است.

۳. ونوس اکسپرس همچنين کشف کرد که مکان برخي ويژگي‌هاي/خصوصيات سطح اين سياره همانند قبل نيست و شواهد نشان مي‌دهد که سياره زهره کمي آهسته‌تر از آنچه قبلا اندازه‌گيري شده بود، مي‌چرخد. دانشمندان با استفاده از طول موج‌هاي فروسرخ براي نفوذ به پوشش ابر ضخيم و مطالعه سطح سياره، کشف کردند که برخي از از ويژگي‌هاي مذکور تا ۲۰ کيلومتر از مکان پيشين خود جابجا شده‌اند.

۴. سياره زهره به‌خاطر جو فوق‌العاده قابل توجه و فوق‌العاده دوار خود که هر چهار روز زميني يک بار سياره را فرا مي‌گيرد، بسيار مشهور است. اين کاملاً در تضاد با چرخش سياره است که به طور نسبي ۲۴۳ روز زميني طول مي‌کشد.

۵. سياره زهره يکي از سيارات نادر است، چراکه سياره‌اي است که در داخل آن ميدان مغناطيسي ايجاد نمي‌شود. با اين حال، زهره در سمت شب خود داراي دنباله مغناطيسي کشيده است. علاوه بر اين ماموريت ونوس اکسپرس شواهدي را براي اتصال مجدد مغناطيسي - فرآيند مربوط به شفق‌هاي قطبي روي زمين - در دنباله مغناطيسي زهره کشف کرده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar