دهانشویه تأثیری در پیشگیری از ابتلا به کرونا ندارد

فارس/ متخصص بيماري هاي عفوني و عضو ستاد کشوري مبارزه با کرونا درباره استفاده از دهانشويه ها گفت: دهانشويه ها فقط باعث از بين رفتن باکتريهاي مفيد دهان مي شوند و هيچ تاثيري در جلوگيري از ابتلا به کرونا ندارند.
مينو محرز متخصص بيماريهاي عفوني در برنامه تهران کلينيک راديو تهران درباره افزايش آمار مبتلايان کرونا اظهار داشت: جهش کرونا در خردادماه بود که بعد کاهش پيدا کرد اما پس از تجمعات، مسافرت ها و برگزاري کنکور سراسري دوباره با افزايش شديد آمار مبتلايان و مرگ و مير مواجه شديم و با بازگشايي مدارس وضعيت بدتر هم خواهد شد.
وي افزود: ما دائم در روي موج هستيم و موج اول و دوم و سوم معنا ندارد.
محرز در خصوص اظهارات وزير بهداشت مبني بر ثبت سفارش 20 ميليون واکسن هندي خاطرنشان کرد: قاعدتا بخش واکسيناسيون وزارت بهداشت تنها واکسن هايي را مورد تاييد قرارميدهد که توسط سازمان جهاني بهداشت، FCA آمريکا و يا اتحاديه اروپا تاييد شده باشند و در صورت عدم تاييد آن اين واکسن ها وارد نخواهد شد.
وي درباره واکسن روسي آنفلوآنزا گفت: روسيه واکسن هاي خود را به مراکز بين المللي جهت تاييد نمي فرستد ولي من چون شخصا اطلاعي از روند ساخت آن ندارم نمي توانم آن را تاييد يا رد کنم.
عضو ستاد علمي کرونا درباره واکسن هاي هندي گفت: هندوستان بزرگترين کارخانه هاي توليد واکسن را دارد و حتي يونيسف واکسن هاي مورد نياز براي ريشه کني سرخچه و اوريون در سال هاي گذشته را از کارخانه هاي هندي تهيه کرد و پس از آن در ايران مصرف شد. اين کارخانه ها از امکانات توليد انبوه واکسن برخوردارند.
محرز درباره داروي اکتمرا در اثر بخشي جهت بهبود بيماران کرونايي افزود: داروي انتخابي براي درمان کرونا وجود ندارد اکتمرا داروي ضد ويروس نيست. اکتمرا جديدترين دارويي است که براي درمان کرونا مورد استفاده قرار ميگيرد. تمامي داروهاي مورد استفاده تا به امروز از تاييديه سازمان بهداشت برخوردارشده اند؛ اما قطعيتي براي تاثير گذاري اين داروها وجود ندارد.
وي تاکيد کرد: قيمت اکتمراي وارداتي 80 ميليون و قيمت توليد داخل 2 ميليون است اما هنوز با اينکه براي بيماران بسيار بدحال استفاده مي شود اثر بخشي قطعي آن در درمان کرونا تاييد نشده است.
عضو ستاد علمي کرونا با تکذيب تاثير گذاري دهانشويه ها در ازبين بردن ويروس کرونا گفت: باکتريهايي در دهان وجود دارد که براي بدن لازم هستند و ميتوانند از بروز بيماري جلوگيري کنند در حقيقت سيستم ايمني بدن را بالا مي برند. استفاده از دهانشويه ها تنها اين باکتريها را از بين مي برد. تنها توصيه مفيد در اين زمينه مرطوب نگه داشتن دهان و استفاده مکرر از مايعات است.
محرز درباره کاهش استفاده از ماسک توسط ايرانيان با اظهار تاسف گفت: تنها راه هاي موثر در جلوگيري از ابتلا به اين بيماري شستوشوي مکرر دستها، فاصله گذاري اجتماعي و استفاده از ماسک است. افرادي که از ماسک استفاده نمي کنند تنها با اين کار جان خود و اطرافيان شان را به خطر مياندازند. استفاده از ماسک علاوه بر جلوگيري از ابتلا به کوويد-19، احتمال ابتلا به آنفولانزا را نيز کاهش مي دهد. نتايج مثبتي در اين خصوص در نيمکره جنوبي مشاهده شده است.