نماد آخرین خبر

ابداع روشی برای پیش‌بینی آسیب کلیوی در بیماران کووید-۱۹

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ابداع روشی برای پیش‌بینی آسیب کلیوی در بیماران کووید-۱۹

ايسنا/ پژوهشگران آمريکايي در بررسي خود، روش جديدي را براي پيش‌بيني آسيب کليه در بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ ارائه داده‌اند.
بررسي پژوهشگران "دانشگاه ميشيگان"(UMich) نشان مي‌دهد ممکن است که بيماران بستري شده مبتلا به کوويد-۱۹، با خطر آسيب ديدن کليه رو به رو شوند که شرايط وخيمي براي آنها به شمار مي‌رود.

"جوچن رايسر"(Jochen Reiser)، از پژوهشگران اين پروژه گفت: در بيماران مبتلا به کوويد-۱۹، سطح نوعي پروتئين پاتوژنيک موسوم به "suPAR" که به راه‌اندازي واکنش ايمني منجر مي‌شود، افزايش مي‌يابد. اين پروتئين مي‌تواند پيش‌بيني کننده آسيب کليه باشد.

پروتئين suPAR، يکي از عواملي است که ما ارتباط آن را با آسيب کليه در هزاران بيمار مشاهده کرده‌ايم. آران‌اي ويروس‌هايي مانند HIV و کروناويروس، به انتشار suPAR از سيستم ايمني ذاتي منجر مي‌شوند و سطح اين پروتئين را در خون بالا مي‌برند. اگر اين واکنش افزايش يابد و سطح suPAR بيش از اندازه بالا برود، ممکن است سلول‌هاي کليه آسيب ببينند.

نتايج اين پژوهش نشان مي‌دهد که بيش از يک سوم بيماران مبتلا به کوويد-۱۹، به دياليز نياز پيدا مي‌کنند و در معرض خطر مرگ قرار مي‌گيرند.

پژوهشگران در اين پروژه، سطح suPAR خون ۳۵۲ بيمار مبتلا به کوويد-۱۹ را که در بيمارستان بستري شده بودند، مورد بررسي قرار دادند و دريافتند که يک چهارم از بيماران، به آسيب حاد کليه مبتلا هستند. سطح suPAR در خون اين بيماران، ۶۰ درصد بالاتر از بقيه شرکت‌کنندگان بود. سطح suPAR در شرکت‌کنندگاني که به کوويد-۱۹ حاد مبتلا بودند، سه برابر بيشتر از سطح اين پروتئين در خون افراد سالم بود. نياز به دياليز، در بيماراني که سطح suPAR بالاتري داشتند، نسبت به بقيه بيشتر بود.

"سليم هايک"(Salim Hayek)، سرپرست اين پژوهش گفت: بررسي سطح پروتئين suPAR در زمان بستري شدن بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ مي‌تواند روش خوبي براي پيش‌بيني ميزان خطر آسيب کليه باشد. اين روش، امکان نظارت کامل بيماراني را که در معرض خطر ابتلا به کوويد-۱۹ حاد هستند، فراهم مي‌کند.

اين پژوهش، در مجله "Journal of the American Society of Nephrology" به چاپ رسيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar