نماد آخرین خبر

کووید ۱۹ احتمال ابتلا به پارکینسون را افزایش می‌دهد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کووید ۱۹  احتمال ابتلا به پارکینسون را افزایش می‌دهد

ايرنا/ بر اساس اين تحقيقات آلودگي به ويروس مي‌تواند موجب بروز التهاب عصبي شود که به عنوان يک رخداد زمينه ساز، مغز را مستعد واکنش بيش از حد در برابر رخدادهاي عصبي بعدي مي‌کند.

اين رخداد عصبي ثانوي ممکن است هر اتفاقي، از يک آلودگي ويروسي ديگر گرفته تا مسموميت و حتي پيري باشد. رخداد عصبي ثانوي باعث يک واکنش غيرعادي مغز مي شود که انحطاط عصبي و در نهايت ابتلا به بيماري پارکينسون را به دنبال دارد.

در اين تحقيقات به تعداد روزافزون مطالعاتي اشاره شده است که ويروس SARS-CoV-۲ را به عنوان يک ويروس نوروتروپيک با قابليت ورود به بافت مغز معرفي مي‌کنند. بنابراين ويروس مذکور قطعا قابليت اثرگذاري به عنوان يک رخداد زمينه‌ساز در افزايش ريسک ابتلا به پارکنسون را دارد.

محرک اصلي بيماري پارکينسون يک نسخه جهش‌يافته از پروتئيني به نام آلفا سينوکلين است. اين پروتئين در نورون‌هاي توليدکننده دوپامين تجمع مي‌يابد. جسم سياه مغز پيام‌هاي عصبي را از طريق نخاع به عضلات مختلف ارسال مي‌کند و اين فرآيند از طريق ماده شيميايي دوپامين صورت مي‌گيرد. به مرور زمان با تجمع آلفا سينوکلين عملکرد سلول‌هاي عصبي مختل شده و سلول‌ها از بين مي‌روند. در اين حالت مشکلات حرکتي ايجاد مي‌شود و مراحل اوليه پارکينسون شکل مي‌گيرد.

بيماري پارکينسون معمولا با لرزش غيرارادي يک دست آغاز مي‌شود و به تدريج اکثر اندام‌ها را درگير مي‌کند. عدم تعادل، درد عصبي، بي‌اختياري، اختلال ‌خواب، تعريق بيش‌از حد، افسردگي و اضطراب از ديگر علائم اين عارضه است.

علائم اوليه بيماري شامل لرزش بي‌اختيار در دست، انگشتان دست و چانه، ريز شدن دست‌خط، کاهش حس بويايي، اختلال خواب و بدخوابي، مشکل در حرکت و راه رفتن و کاهش تعادل، احساس سفتي و کاهش انعطاف‌پذيري پاها، يبوست، کاهش تن صدا، سرگيجه و غش کردن است.

در مجموع مي‌توان گفت اين عارضه ترکيبي از عوامل ژنتيکي و محيطي است که منجر به آسيب به سلول‌هاي عصبي مي‌شود. اين افراد به مرور از شرکت در اجتماع و فعاليت‌هاي اجتماعي سر باز مي‌زنند و دچار افسردگي مي‌شوند.

بر اساس گزارش روزنامه اينديپندنت، معمولا علائم پارکينسون از ۵۰ سالگي نمايان مي‌شود. البته ممکن است از هر ۲۰ بيمار مبتلا، علائم در يک نفر قبل از ۴۰ سالگي بروز کند. بر اساس بنياد پارکينسون، مردان ۱.۵ برابر بيشتر تحت تاثير اين بيماري قرار دارند.

در حال حاضر هيچ درماني براي اين عارضه وجود ندارد، ولي با تجويز داروهايي که ميزان دوپامين مغز را افزايش مي‌دهند، مي‌توان علائم بيماري را کنترل کرد.

در حال حاضر بيش از ۱۰ ميليون نفر در سراسر جهان به پارکينسون مبتلا هستند. پارکينسون دومين بيماري شايع عصبي پس از آلزايمر است.

گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Journal of Parkinson’s Disease منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar