نماد آخرین خبر

حقایقی حیرت‌انگیز درباره قدرت جا به جایی ویروس کرونا در هوا

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
حقایقی حیرت‌انگیز درباره قدرت جا به جایی ویروس کرونا در هوا

باشگاه خبرنگاران/ شيوع ويروس کرونا فاجعه بارترين همه گيري جهان را در قرن ۲۱ رقم زده است. اين ويروس تمام کشور‌هاي جهان فارغ از توسعه يافته و يا در حال توسعه را هدف قرار داده است، به طوري که کشوري مانند آمريکا که خود را قدرت اول جهان مي‌داند با اختلاف در صدر ليست مبتلايان و قربانيان کوويد ۱۹ در جهان قرار دارد. به دليل آنکه تنها ۹ ماه از شيوع ويروس کرونا در جهان مي‌گذرد، هنوز رفتار اين ويروس براي دانشمندان ناشناخته است و محققان مي‌کوشند با مطالعات خود ابعاد مختلف رفتاري و عوارض اين بيماري را کشف کنند. به تازگي محققان به شواهد جديدي درباره رفتار اين ويروس دست يافته اند.

بر اين اساس، دانشمندان دانشگاه نيکوزيا قبرس تاثيرات دما و رطوبت را در شيوع کوويد ۱۹ مورد مطالعه قرار دادند. در اين مطالعات، دانشمندان به بررسي بخار قطرات تنفسي و تاثيرات آن در شيوع ويروس کرونا در جامعه پرداختند.

اين تحقيقات نشان داد زماني که درجه حرارت بالا و به طور همزمان رطوبت هوا کم باشد، به طور قابل توجهي از قدرت زيست پذيري (زنده ماندن) ويروس کرونا کاسته مي‌شود. همچنين زماني که رطوبت هوا بالا باشد، در هر دمايي توانايي ويروس کرونا براي انتقال از طريق هوا و رطوبت افزايش مي‌يابد. وقتي رطوبت به ۹۰ درصد مي‌رسد کوويد ۱۹ مي‌تواند به راحتي تا ۶ متر را طي کند.

اين مطالعات با بررسي شيوع ويروس کرونا در دهلي نو، پايتخت هند در ماه ژوئيه (تيرماه) مشاهده کردند با همزماني افزايش دماي هوا و رطوبت، شمار مبتلايان به کرونا به ميزان قابل توجهي در اين شهر افزايش يافته است. در طي همين يک ماه شمار مبتلايان به کوويد ۱۹ در دهلي از ۸۷ هزار تن به ۱۳۵ هزار تن جهش يافت.

همچنين محققان اين تئوري را مطرح کردند که احتمالا قطرات تنفسي (و نيز آب دهان حاوي ويروس کرونا) در زمان تبخير به وسيله رطوبت بالاي هوا مي‌توانند به راحتي جا به جا شوند.

هند در چند هفته اخير رکورد جهش شيوع ويروس کرونا را در جهان شکست. اين کشور شاهد ابتلاي ۵ ميليون و ۷۵۰ هزار تن به کوويد ۱۹ بوده است و از اين لحاظ پس از آمريکا در رتبه دوم جهان قرار دارد. همچنين تاکنون ۹۲ هزار هندي به دليل ابتلا به اين ويروس جان خود را از دست داده اند. شرکت سروم هند، بزرگترين شرکت واکسن سازي جهان در حال توسعه واکسن کرونا است. قرار است اين شرکت به همراه شرکت مدرنا، غول داروسازي آمريکا اقدام به توليد ۲ ميليارد دوز واکسن کرونا کنند.

کرونا

تحقيقات در گذشته انتقال راحت ويروس کرونا از طريق هوا را تاييد کرده بود. دانشمندان دانشگاه ادينبورگ کشف کردند ويروس کرونا مي‌تواند به راحتي از طريق هوا مسافت بيشتري را طي کند و در جهات مختلف در محيط پخش شود. اين يافته‌ها گزارش پيشين سازمان جهاني بهداشت مبني بر احتمال انتقال ويروس کرونا از طريق هوا را تاييد مي‌کند.

اين تحقيقات نشان مي‌دهد شيوع ويروس کرونا از طريق هوا به هيچ عنوان تابع مسير باد نيست و اين ويروس مي‌تواند در جهت‌هاي مختلف در محيط پخش شود؛ همين امر نگراني‌ها درباره شيوع ويروس کرونا در جامعه را بالا مي‌برد.

دکتر آنتوني فائوچي، رئيس موسسه ملي آلرژي و بيماري‌هاي عفوني آمريکا در اين باره گفت: هنوز نمي‌دانيم الگوي انتقال ويروس کرونا در هوا چگونه است. اگر تاييد شود ويروس کرونا مي‌تواند به طور قابل توجهي از طريق هوا جا به جا شود، اقدامات جديدي بايد از سوي دولت اجرايي شود.

متخصصان مي‌گويند موضوع انتقال ويروس کرونا از طريق هوا بايد به مردم و حتي کودکان توضيح داده شود. مثال ساده نيز اين است که همانند فصل زمستان که در سرماي هوا شما مي‌توانيد رطوبت نفس خود را ببينيد، در ساير فصول نيز ويروس کرونا به همين شکل در هوا منتقل مي‌شود. محققان در حال کار روي دستگاهي هستند که بتواند قطرات بسيار ريز را جذب کند و مانع از انتقال ويروس کرونا از طريق هوا شود. متخصصان تاکيد دارند استفاده از ماسک به ميزان قابل توجهي مي‌تواند مانع از انتقال ويروس کرونا از طريق هوا شود. از همين رو، به افراد توصيه مي‌شود در اماکن عمومي از ماسک استفاده و فاصله اجتماعي را براي کنترل شيوع کوويد ۱۹ حفظ کنند.

دانشمندان آمريکايي مي‌گويند ويروس کرونا مي‌تواند بيش از ۲ متر در هوا حرکت کند و فاصله ۲ متري افراد از يکديگر کافي نيست و هر چقدر افراد بتوانند فاصله خود از ديگران را افزايش دهند، مي‌توانند بيشتر به کاهش شيوع ويروس کرونا کمک کنند. ميزان فاصله‌اي که افراد بايد در يک مکان از ديگران داشته باشند، به عوامل مختلفي بستگي دارد. جريان هوا، سيستم تهويه مناسب، ميزان زماني که افراد با يکديگر در ارتباط هستند، ميزان تراکم جمعيت و استفاده کردن يا نکردن افراد از ماسک از جمله مواردي است که در ميزان فاصله اجتماعي انسان‌ها از يکديگر موثر است.

براي مثال، در محيط‌هايي که تهويه نامناسب است و جريان هوا وجود ندارد، ويروس کرونا مي‌تواند مدت زمان بيشتري در هوا باقي بماند و به راحتي در جهت‌هاي مختلف حرکت کند. از اين رو، بهتر است در اين مکان‌ها ميزان فاصله ميان افراد بيشتر شود همچنين در مکان‌هايي با تراکم جمعيت بهتر است افراد فاصله بيشتري از يکديگر داشته باشند.

متخصصان مي‌گويند حتي مواردي همچون سخن گفتن، فرياد زدن (براي مثال در کنسرت يا استاديوم ها)، آواز خواندن و سکوت کردن جمعيت از جمله مواردي هستند که در تعيين ميزان فاصله‌ افراد از يکديگر تاثير گذار است. زماني که افراد فرياد مي‌زنند مي‌توانند به راحتي ويروس را در هوا منتشر کنند و کرونا مي‌تواند به راحتي مسير طولاني را در هوا طي کند. لينسي مار، متخصص بهداشت عمومي دانشگاه ويرجينيا در اين باره مي‌گويد: به نظر من فاصله ۲ متري افراد در محيط هاي اجتماعي مناسب است، اما اين ميزان کمترين حد فاصله است و افراد تا حد امکان فاصله خود از ديگران را حفظ کنند. از طرفي بايد توجه داشت که فاصله ۲ بيش از متر از ديگران خطر شيوع ويروس از طريق هوا را به صفر نمي‌رساند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر