نماد آخرین خبر

چرا برخی از افراد به کووید-۱۹ شدید مبتلا می‌شوند؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
چرا برخی از افراد به کووید-۱۹ شدید مبتلا می‌شوند؟

ايسنا/ يافته‌هاي جديد دانشمندان "موسسه ملي سلامت" به توضيح اينکه چرا برخي از افراد به کوويد-۱۹ شديد مبتلا مي‌شوند، کمک مي‌کند. اين يافته‌ها همچنين ممکن است اولين توضيح مولکولي را در مورد دليل مرگ بيشتر مردان نسبت به زنان در اثر کوويد-۱۹ ارائه دهد.

محققان دريافتند که بيش از ۱۰ درصد از افرادي که به کوويد-۱۹ شديد مبتلا مي‌شوند، داراي آنتي بادي‌هاي غلط(اتوآنتي بادي) هستند که به جاي حمله به ويروس عامل بيماري، به سيستم ايمني حمله مي‌کنند.

۳.۵ درصد يا بيشتر افرادي که دچار کوويد-۱۹ شديد مي‌شوند داراي نوعي جهش ژنتيکي خاص هستند که بر ايمني بدن تأثير مي‌گذارد. در نتيجه هر دو گروه پاسخ ايمني موثري ندارند که اين موضوع نيز به اينترفرون نوع يک بستگي دارد که مجموعه‌اي از ۱۷ پروتئين براي محافظت از سلول‌ها و بدن است که در برابر ويروس‌ها بسيار مهم هستند. خواه اين پروتئين‌ها توسط آنتي بادي‌ها خنثي شده باشند يا به دليل وجود ژن معيوب در مقادير ناکافي توليد شده و يا باعث ايجاد يک واکنش ضد ويروسي ناکافي شده باشند، به نظر مي‌رسد عدم وجود آنها يک وجه مشترک در بين افرادي است که از ذات الريه ناشي از کوويد-۱۹ رنج مي‌برند.

تنوع گسترده در شدت بيماري ناشي از کروناويروس سندرم حاد تنفسي ۲، دانشمندان و پزشکان را متحير کرده است. کروناويروس سندرم حاد تنفسي ۲ مي‌تواند سبب ايجاد يک عفونت شود و در بدترين حالت نيز سبب مرگ افراد مي‌شود. از فوريه سال ۲۰۲۰، دکتر سو و ديگر محققان اين موسسه داده‌هاي هزاران بيمار مبتلا به کوويد-۱۹ را ثبت و ارزيابي کردند تا دريابند آيا عامل ژنتيکي اين نتايج باليني متفاوت را ايجاد مي‌کند يا خير.

محققان کشف کردند که در بين تقريباً ۶۶۰ فرد مبتلا به کوويد-۱۹ شديد، تعداد قابل توجهي از افراد داراي انواع ژنتيکي نادر در ۱۳ ژن شناخته شده براي دفاع بدن در برابر ويروس آنفلوانزا هستند و بيش از ۳.۵ درصد به طور کامل ژن عملکردي ندارند. آزمايش‌هاي بيشتر نشان داد که سلول‌هاي ايمني از اين ۳.۵ درصد هيچ گونه اينترفرون نوع يک قابل تشخيص در پاسخ به کروناويروس سندرم حاد تنفسي ۲ توليد نمي‌کنند.

با بررسي نزديک به ۱۰۰۰ بيمار مبتلا به ذات الريه ناشي از کوويد-۱۹، محققان همچنين دريافتند که بيش از ۱۰ درصد آنها در شروع عفونت اتوآنتي‌بادي عليه اينترفرون داشتند و ۹۵ درصد از اين بيماران مرد بودند. آزمايش هاي زيست شيمي تاييد کردند که اتوآنتي بادي‌ها فعاليت اينترفرون نوع ۱ را مسدود مي‌کنند. اينترفرون نوع ۱(Interferon type I‎) زيرگروه بزرگي از اينترفرون‌ها هستند که به تنظيم فعاليت دستگاه ايمني بدن کمک مي‌کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar