تشخیص دقیق کووید-۱۹ با سوابهای چاپ سهبعدی


ايسنا/ پژوهشگران آمريکايي در بررسي جديدي نشان دادهاند که سوابهاي ساخته شده با فناوري چاپ سهبعدي ميتوانند جايگزين خوبي براي سوابهاي استاندارد کنوني باشند و به تشخيص دقيق کوويد-۱۹ کمک کنند.
يک آزمايش باليني نشان ميدهد که سوابهاي چاپ سهبعدي ميتوانند جايگزيني براي سوابهاي بيني تجاري باشند که به صورت متداول براي آزمايش تشخيص کوويد-۱۹ مورد استفاده قرار ميگيرند. با توجه به نياز روزافزون براي آزمايش گسترده کوويد-۱۹، پژوهشگران به اين نتيجه رسيدهاند که فناوري چاپ سهبعدي ميتواند يک گزينه مقرون به صرفه براي جبران کمبود سواب بيني باشد.
گروهي از پژوهشگران "دانشگاه جنوب فلوريدا"(USF) موفق شدهاند تا نخستين شواهد را در مورد کارآيي سوابهاي چاپ سهبعدي و ايمني آنها ارائه دهند. آنها در پي يافتن راه حلي براي جبران کمبود سوابهاي بيني، به ايده استفاده از فناوري چاپ سهبعدي رسيدند.
اين گروه پژوهشي توانستند نخستين نمونه از سوابهاي بيني چاپ سهبعدي را به سرعت طراحي و آزمايش کنند. اين نمونهها که با استفاده از مواد غيرسمي مورد تاييد "سازمان غذا و دارو" (FDA) ساخته شده بودند، توانستند در آزمايشي که در اوايل مارس سال جاري انجام شد، با موفقيت عمل کنند. پژوهشگران، آزمايش بزرگتري را نيز در اواخر مارس و در سه مرحله انجام دادند تا کارآيي اين سوابهاي جديد را ارزيابي کنند.
"سامر دکر"(Summer Decker)، نويسنده ارشد اين پژوهش گفت: متخصصان ما در اواسط دوره همهگيري کوويد-۱۹ تلاش کردند که برخي موانع را کنار بگذارند تا بتوانند در کنار يکديگر براي رسيدن به يک هدف کار کنند. اين موضوع، بسيار ارزشمند است که سواب چاپ سهبعدي ما با طراحي جديد بتواند تجهيزات بيشتري را براي تشخيص کوويد-۱۹ ارائه دهد و از گسترش آن پيشگيري کند.
استاندارد طلايي براي تشخيص عفونتهاي تنفسي اين است که مواد ژنتيکي ويروس با کمک يک سواب باريک مورد بررسي قرار بگيرند. پژوهشگران در يک آزمايش باليني، ايمني و تاثير سواب چاپ سهبعدي را روي ۲۹۱ بزرگسال داراي نشانههاي کوويد-۱۹ مورد بررسي قرار دادند و نتايج به دست آمده از اين سوابهاي جديد را با نتايج سوابهاي استاندارد متداول مقايسه کردند.
"کامي کيم"(Kami Kim)، پژوهشگر ارشد اين پروژه گفت: ما در اين آزمايش، نخستين مقايسه دقيق را براي اطمينان از عملکرد سوابهاي چاپ سهبعدي انجام داديم. ما توانستيم طي سه مرحله آزمايش نشان دهيم که دقت سوابهاي تجاري و سوابهاي چاپ سهبعدي در تشخيص کوويد- ۱۹ با يکديگر قابل مقايسه است.
تنها واکنش نامطلوب بيمار که در طول آزمايش براي هر دو سواب ثبت شد، چند مورد خونريزي خفيف بيني بود.
پژوهشگران به اين نتيجه رسيدند که با توجه به نياز روزافزون براي آزمايش گسترده کوويد ۱۹، فناوري چاپ سهبعدي ميتواند يک گزينه قابل اطمينان و مقرون به صرفه براي جبران کمبود سواب بيني باشد.
اين پژوهش، در مجله "Clinical Infectious Diseases" به چاپ رسيد.