تاثیر خواب در واکنش به اتفاقات خوب و بد

مجله ايلياد/ تحقيقات جديدي که در دانشگاه بريتيش کلمبيا انجام شده، ثابت کرده است که اگر يک شب خواب کوتاهي داشته باشيد، روز بعد از آن به رخدادهاي پُراسترس واکنش احساسيتري نشان خواهيد داد. اين نتيجه از اهميت و کاربرد زيادي برخوردار است، زيرا دانشمندان در مطالعات گذشته نشان داده بودند که عدم توانايي در حفظ احساسات مثبت در زمان استرس، ميتواند احتمال بروز التهاب در بدن را باعث شود و حتي مرگ زودرس را نيز در پي دارد.
دکتر «نانسي سين» از بخش روانشناسي دانشگاه بريتيش کلمبيا، ميگويد: «زماني که مردم چيز مثبتي مانند در آغوش گرفتن يا گذراندن زمان در طبيعت را تجربه ميکنند، کل طول روز را احساس خوشحالي ميکنند، ولي ما دريافتيم که اگر يک فرد شب را کمتر از حالت عادي خود خوابيده باشد، احساسات مثبت وي نسبت به رخدادهاي مثبت نيز کمتر ميشود.»
مردم معمولاً رخدادهاي پُراسترسي را در زندگي روزمرهي خود تجربه ميکنند که از بين آنها بحث و جدل با ديگران، تنشهاي اجتماعي، کار و استرسهاي درون خانواده بيشترين عموميت را دارند. زماني که فرد کمتر از حالت عادي خوابيده باشد، پاسخ وي به اين رخدادهاي پُراسترس با از دست دادن بيشتر احساسات مثبت همراه است.
دکتر سين و همکارانش با جمعآوري دادههاي مربوط به ۲۰۰۰ نفر، نحوهي پاسخ آنها به رخدادهاي مختلف پس از کمتر خوابيدن شبانه را مورد آناليز قرار دادند. شرکت کنندگان از طريق تلفن، نحوهي واکنش خود به رويدادهاي روزانه و ميزان خواب شب قبل از آنرا به اطلاع محققين ميرساندند.
دکتر سين ميگويد: «ساعت خواب پيشنهادي براي شب حداقل ۷ ساعت است، ولي از هر سه نفر بزرگسال يک نفر از اين استاندارد پيروي نميکند. مطالعات متعددي نشان داده است که کمبود خواب باعث اختلالات ذهني و حتي مرگ زودرس ميشود. ما نيز اکنون ثابت کردهايم که کمبود خواب ميتواند بر روي رفتارهاي روزانهي انسان نيز تاثير داشته باشد. کساني که دچار بيماريهاي مزمني مانند بيماريهاي قلبي، ديابت و سرطان هستند، واکنشهاي بدتري به شرايط پُراسترس دارند. ما مايل بوديم بدانيم که آيا خواب طولانيتر ميتواند در نوع پاسخ اين افراد به رويدادهاي روزانه موثر باشد يا خير؟ ما ثابت کرديم که خواب طولانيتر باعث ميشود مبتلايان به بيماريهاي مزمن به رويدادهاي مثبت، پاسخ بهتري بدهند.»