ناسا به کمک اسپیس ایکس تشعشعات خورشیدی را مطالعه میکند

ديجياتو/ اسپيس ايکس و ناسا با يک قرارداد چندين ميليون دلاري مناطقي که توسط بادهاي خورشيدي خلق شدهاند، مورد بررسي قرار ميدهند. اين قرارداد امکان پرتاب ماهواره «IMAP» ناسا در سال ۲۰۲۴ را فراهم ميکند.
طبق اين قرارداد، علاوه بر فضاپيماي IMAP، چهار محموله ديگر نيز راهي فضا ميشوند. دو مورد از آنها براي ماموريتهاي هليوفيزيک مورد استفاده قرار ميگيرند و محموله سوم و چهارم روي تاثير بادهاي خورشيدي روي شبکههاي ارتباطي زمين نظارت ميکنند و همچنين وجود آب روي سطح ماه را مورد بررسي قرار ميدهند.
براي ارسال اين محمولهها از راکت فالکون ۹ استفاده خواهد شد و بر اساس تخمين ناسا، هزينه اين قرارداد به ۱۰۹.۴ ميليون دلار ميرسد. اين مبلغ علاوه بر پوشش هزينههاي پرتاب براي اين ماموريت، هزينههاي ديگر براي مديريت و اتصال محمولهها و سرويسها را نيز پوشش خواهد داد.
راکت فالکون ۹ تا به امروز باعث شده اسپيس ايکس قراردادهاي زيادي را برنده شود و اخيرا نيز براي اولين بار و پس از نزديک به يک دهه فضانوردان ناسا از خاک ايالات متحده آمريکا راهي ايستگاه فضايي بينالمللي (ISS) شدند و به زمين بازگشتند.
ماموريت IMAP يک ماهواره رديابي خورشيد با چرخش ثابت است که اطراف ستارهاي در نقطه لاگرانژي L1 ميچرخد. چنين ماهوارههايي به سمت خورشيد جهتگيري کرده و از چرخش به عنوان يک مکانيزم تثبيتکننده براي کنترل ارتفاع استفاده ميکنند. نقاط لاگرانژي به ۵ نقطه ميان دو جسم در حال چرخش اشاره دارد که جاذبه يکديگر را خنثي ميکنند.
انتخاب نقطه L1 توسط ناسا به اين فضاپيما اجازه ميدهد که به صورت مداوم خورشيد را زيرنظر داشته باشد و تشعشعات خورشيدي را چندين ساعت پيش از رسيدن به زمين، تشخيص دهد. انتظار ميرود اين ماهواره بجاي قرارگيري در مختصات دقيق نقطه، روي نقطه L1 بچرخد.
پس از پرتاب در اکتبر ۲۰۲۴، فضاپيماي IMAP نزديک به ۱.۶ ميليون کيلومتر در منظومه شمسي سفر خواهد کرد تا به مقصد خود در L1 برسد. طبق پيشبينيها اين سفر دو ماه طول ميکشد.