نماد آخرین خبر

خطر نشت مایع مغزی بیماران در آزمایش کرونا

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
خطر نشت مایع مغزی بیماران در آزمایش کرونا

باشگاه خبرنگاران/ همچنان همه گيري کرونا هر روزه خطرات و مشکلاتي را براي مردم مناطق مختلف جهان به وجود مي‌آورد. در همين ارتباط، يکي از مواردي که به تازگي گزارش شده است، نشت مايع مغزي يک زن آمريکايي پس از انجام آزمايش کروناست.

ماهنامه (JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery) که از سوي «انجمن پزشکي آمريکا» منتشر مي‌شود، در تازه‌ترين شماره خود که روز پنجشنبه (اول اکتبر) منتشر شد، از نشت مايع مغزي- نخاعي يک زن آمريکايي پس از انجام آزمايش سواب بيني خبر داد.

اين مجله در مقاله خود نوشت: در مارس ۲۰۲۰ بيماري کرونا ويروس به عنوان همه گيري جهاني آشکار شد. به طور خاص سواب قسمت فوقاني حلق، سواب جلوي بيني و سواب مخروط مياني (midturbinate) سه راهکار از ۵ روش براي نمونه گيري تشخيص اوليه هستند که از سوي مرکز کنترل و پيشيگري بيماري آمريکا (CDC) توصيه شده است. با اين حال عوارض مرتبط با سواب بيني به خوبي مشخص نمي‌شود. ما نخستين مورد نشت مايع مغزي- نخاعي (CSF) را پس از آزمايش سواب بيني براي کوويد-۱۹ گزارش مي‌کنيم.

اين نشريه علمي در ادامه نوشت: زني در دهه چهارم عمر خود با آبريزش بيني، اختلال چشايي، سردرد، گرفتگي گردن و فوتوفوبيا (نور هراسي) روبرو شد. اين بيمار به تازگي آزمايش بيني کوويد-۱۹ را داده بود.

اين زن به دليل نشت مايع مغزي نخاعي در معرض ابتلا به عفونت جدي قرار گرفته است. اين احتمال وجود دارد که معاينه براي اين زن آمريکايي به شکلي درست انجام نشده است.

نويسنده اصلي اين مقاله به خبرگزاري فرانسه گفت: پرونده اين زن نشان داد که کارکنان بخش بهداشت بايد به معناي واقعي، دستورالعمل‌ها را رعايت کنند.

او افزود: افرادي که تحت عمل جراحي سينوس قرار گرفتند، بايد درخواست کنند که تست کرونا براي آن‌ها از طريق دهان انجام گيرد.

نشت مايع مغزي زن آمريکايي پس از انجام آزمايش کرونا

او توضيح داد: معايناتي که براي اين بيمار انجام شد، نشان داد اين بيمار داراي فتق است و اين زن متوجه شد که مايعي شفاف از بيني اش خارج مي‌شود.

نويسنده مقاله از زبان بيمار مي‌گويد؛ ابزار آزمايش کرونا تا سطح بالايي بيني او وارد شده بود.

اين بيمار همچنين پيشتر بخاطر فشار خون در داخل جمجمه، تحت معالجه قرار گرفته بود و پزشکان آن زمان از سوزن براي تخليه مايعات استفاده کرده بودند؛ اما پس از آن او دچار «آنسفالوســل» يا «فتق مغزي» که به آن بيرون زدگي مغز مي‌گويند و ورود آن به مجاري بيني شد. اين مسئله‌اي بود که پزشکان جديد او پيش از اين، از نتايج سي تي اسکن سابق او اطلاع نداشتند.

اکنون اين زن به شکل کامل بهبود يافته است.

نويسنده اين مقاله مي‌گويد: عوارضي که براي اين بيمار به وجود آمده بود، به دليل تحريک غشاي مغز است. اگر اين مشکل درمان نشده بود، او اکنون به يک عفونت کُشنده مغزي مبتلا مي‌شد و يا شايد هوا وارد جمجمه او شده بود و سبب فشار بيش از حد به مغز او مي‌شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar