نماد آخرین خبر

“لوح آسمان نبرا” جوان‌تر از تصورات پیشین است

منبع
بيگ بنگ
بروزرسانی
“لوح آسمان نبرا” جوان‌تر از تصورات پیشین است

بيگ بنگ/ لوح آسمان نبرا، يکي از قديمي‌ترين مدارک مستدل کيهاني، در هزارهٔ اول قبل از ميلاد ساخته شده که بر اساس تحقيقات جديد دانشمندان آلماني در حدود 1000 سال جوان‌تر از آن چيزي است که پيشتر تصور مي‌شد.
“لوح آسمان نبرا” لوحي با قطر حدودي 32 سانتي متر و جرم 2.2 کيلوگرمي است که زنگاري سبز-آبي بر روي خود داشته و منقش به نمادهايي از جنس طلا است. اين شي فلزي در سال 1999 توسط افراد گنج‌ياب به صورت غيرقانوني در نزديکي نبرا کشف شد. نبرا شهري کوچک در زاکسن-آنهالت آلمان است.

به نظر مي‌آيد اين صفحه در چند مرحله ساخته شده است. اولين نسخهٔ آن 32 دايرهٔ کوچک طلايي، يک صفحهٔ دايره شکل طلايي و صفحه‌اي هلالي شکل داشته است. صفحهٔ دايره‌اي ممکن است خورشيد يا ماه، شکل هلالي بعنوان هلال ماه يا خورشيد يا ماه گرفتگي و نقاط موجود بر روي لوح بعنوان ستاره‌ها تعبير شده و دسته‌هاي 7 تايي نقاط نيز نشانگر خوشهٔ پروين مي‌باشند.

سپس دو کمان، ساخته شده از طلاهايي با خاستگاه‌هاي مختلف، در دو لبهٔ لوح اضافه شدند. با توجه به اينکه به نظر اين کمان‌ها نشانگر خورشيد باشند، اين احتمال نيز وجود دارد که صفحهٔ دايره‌اي شکل نماد خورشيد باشد نه ماه.


در نهايت، کمان ديگري نيز به انتهاي آن اضافه شده است. اين کمان هم از طلا ساخته شده و قايق خورشيد نام دارد، اما خاستگاه طلاي آن از جاي ديگري است. وقتي اين لوح دفن شد 39 تا 40 سوراخ داشت که هر کدام قطري برابر با 3 ميليمتر داشتند و دور لبهٔ آن قرار دارند. لوح نبرا تقلبي نبوده و در آغاز بر اساس اين يافته‌ها آن را به 1600 سال پيش از ميلاد نسبت داده‌اند: دو شمشير برنزي، قلم درز (اسکنه)، سر تبر و دستبند.

دکتر “روپرت گبهارد” از موزهٔ گردآوري باستان‌شناسي مونيخ و “روديگر کرائوس”، پروفسور دانشگاه گوته در فرانکفورت گفتند: «بافت اين اکتشاف براي سن‌سنجي علمي اهميت دارد، زيرا اين لوح را نمي‌توان چه از ديدگاه علمي چه باستان‌شناسي با اشياء ديگر مقايسه کرده و سن آن را حدس زد.»

وي افزود: «به مدت چندين سال تحقيقات علمي از سوي گروه‌هاي مختلف صورت گرفت تا ارتباط اشياء با محل کشف و همچنين خاستگاه‌هاي مشترک آنها به صورت مستقل از اطلاعات مبهمي که گنج‌ يابان مي‌دهند، مورد بررسي قرار گيرد.» در تحقيقات جديد، محققان تمام شرايط “لوح آسمان نبرا” و همچنين نتايج مطالعات پيشين را مورد بررسي قرار دادند.
گروه تحقيقاتي در اين باره گفتند: «محلي که تا به امروز بعنوان محل اکتشاف اين شيء شناخته شده بود و در حفاري‌هاي بعدي مورد بررسي‌هاي بيشتري قرار گرفته بود، به احتمال زياد محل ِ کشف واقعي آن توسط گنج يابان نيست.»

«به علاوه، هيچ شواهد متقاعدکننده‌اي وجود ندارد که شمشيرها، تبرها و دستبندهاي عصر برنزي به طور مجموع نشان دهندهٔ وجود خاستگاهي يکسان باشند. به همين دليل، بايد فرض شود که اين يک رسوب معمولي مربوط به عصر برنز نيست و اينکه لوح به همراه ديگر اجسام در حالت اصلي خود در محل حفاري يافت نشده است.»

«اين يعني لوح بايد بعنوان يک جسم جداگانه نسبت به ديگر اشياي نامبرده در نظر گرفته شود. به لحاظ فرهنگي و سبکي، اين لوح آسمان نمي‌تواند در اوايل عصر برنز در شروع دومين هزارهٔ قبل از ميلاد جاي بگيرد. از سويي، ارجاعات شفاف‌تري را مي‌توان به دنياي عصر آهن در هزارهٔ اول قبل از ميلاد نسبت داد.» با اين حال محققان فکر مي‌کنند که اين لوح هزار سال جوان‌تر از تصورات قبلي است و قدمت کمتري دارد. مقالهٔ گروه تحقيقاتي در مجلهٔ Archaologische Informationen منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره