نماد آخرین خبر

اسپری عسل عفونت گلو را کاهش می‌دهد

منبع
مهر
بروزرسانی
اسپری عسل عفونت گلو را کاهش می‌دهد

مهر/ نتايج يک مطالعه نشان داد استفاده از اسپري دهاني عسل به عنوان درمان کمکي، مي‌تواند موجب بهبودي زودتر علائم باليني و کاهش زمان بهبودي عفونت گلو شود.
فارنژيت يا التهاب گلو يکي از بيماري‌هاي شايع است که حلق و لوزه‌ها را درگير مي‌کند و علت‌هاي متفاوتي دارد.
عفونت‌هاي باکتريايي و ويروس‌هاي تنفسي مي‌توانند باعث فارنژيت شوند و نشانه‌هاي آن گلودرد، ضعف و بي‌حالي، بدن‌درد؛ بلع دردناک و... است.
روش‌هاي تشخيص استاندارد علت فارنژيت نمونه‌برداري از حلق و کشت آن (کشت سواب حلق) و يا تست تشخيص آنتي‌ژن است ولي به طور معمول اين آزمايشات انجام نمي‌شوند. در بيشتر مواقع امکان تشخيص فارنژيت باکتريايي و ويروسي امکان‌پذير نيست و تنها بر مبناي علائم باليني تشخيص صورت مي‌گيرد.

درمان استاندارد اين بيماري در انواع باکتريايي به طور معمول درمان‌هاي حمايتي و استفاده از آنتي‌بيوتيک‌ها است ولي در انواع ويروسي درمان‌هاي حمايتي و علامتي انجام مي‌شود. با اين‌حال چون در بيشتر موارد امکان تشخيص منشا بيماري امکان‌پذير نيست، استفاده از آنتي‌بيوتيک‌ها در هردو نوع رايج است.


با توجه به اين‌که مقاومت عوامل بيماري‌زا در برابر آنتي‌بيوتيک‌ها افزايش يافته، کارايي اين داروها کمتر شده است.

عسل به عنوان يک ماده با منشا طبيعي است و مطالعات خواص ضد ميکروبي آن تاييد کرده‌اند و تا کنون هيچ گزارشي از مقاومت باکتريايي براي عسل ديده نشده است.
به همين دليل پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي اردبيل، تاثير اسپري عسل طبيعي را بر روي فارنژيت باکتريايي بررسي کردند. داور نيکزاده کيگل و حسينعلي ابراهيمي به همراه همکارانشان در اين پژوهش مشارکت داشتند.

در اين مطالعه 70 نفر از افرادي که مبتلا به فارنژيت بودند مورد بررسي قرار گرفتند. براي نيمي از اين افراد علاوه بر درمان مرسوم فارنژيت، اسپري دهاني عسل تجويز شد و براي نيمي ديگر (گروه کنترل) به جاي اسپري دهاني عسل، اسپري دهاني دکستروز 5 درصد به عنوان دارونما، تجويز کردند.

41 نفر از شرکت‌کنندگان در اين مطالعه مذکر و 29 نفر مونث بودند و در بازه سني 14 تا 83 سال قرار داشتند.
بررسي‌هاي اين مطالعه نشان داد که تجويز اسپري عسل به عنوان درمان کمکي فارنژيت تاثير مثبتي بر سرعت بهبودي علائم باليني دارد. در گروه درمان که دريافت‌کننده اسپري دهاني عسل بودند کاهش علائم تب و بلع دردناک، در 24 ساعت پس از شروع درمان، نسبت به گروه کنترل بيشتر قابل توجه بوده است.

به گفته پژوهشگران اين مطالعه؛ استفاده از اسپري دهاني عسل به عنوان درمان کمکي جهت درمان فارنژيت در بيماران، مي‌تواند موجب بهبودي زودتر علائم باليني و کاهش زمان بهبودي شود.

نتايج اين مطالعه به صورت مقاله علمي پژوهشي با عنوان «ارزيابي باليني اسپري دهاني عسل جهت درمان کمکي فارنژيت» در نشريه دانشگاه علوم پزشکي اردبيل منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره